Пролетният базар на книгата ще представи над 160 издателства и повече от 10 000 книги

Утре започва най-голямото пролетно книжно изложение в България – традиционният Пролетен базар на книгата. В шестте дни на изложението (до 2 юни включително) на три нива Националния дворец на културата ще представи:

Над 160 издателства
Повече от 10 000 книги
1 200 кв.м. изложбена площ
Специални нови предложения за всички възрасти
Над 40 000 очаквани посетители
Богата културна програма с над 50 събития – литературни четения, представяния на нови заглавия, срещи с автори, дискусии
Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи

Официалното откриване на Пролетния базар на книгата и Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи е на 28 май в 10:30 ч. в Мраморно фоайе на НДК с участието на Детска вокално-театрална формация „Таласъмче”. Част от церемонията е и откриването на изложбата „Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация”.

В рамките на дните на изложението гостите на Базара ще могат да се насладят на традиционната културна програма на Мраморно фоайе на Двореца, предлагаща събития за посетители с различни възрасти и интереси. Сред акцентите са представянето на програма Творческа Европа на 28-ми май от 17:00 часа, която дава възможности за субсидиране на литературни преводи; премиера на биографията на Павел Поппандов, изд. „Милениум” на 30 май от 16:00 часа; представяне на изследване на „Галъп интернешънъл” на тема как се информира младата аудитория на 30 май от 18:00 часа; за запалените пътешественици интерес би събудило представянето на книгата „ПОСОКА ЮГ – Пътуване към Антарктида” с автор Гергана Лаптева и специален гост Мариано Мемоли от Аржентина на 31 май от 17:00 часа; изд. Омофор ще представи книгата „Глобалната сексуална революция” от Габриеле Куби на 1 юни от 18:00 часа, актуална в контекста на обществения дебат около джендър идеологията; Божана Апостолова ще представи новия си роман „Завръщането на визона” на 28 май от 18:00 часа. Освен на Мраморно фоайе, Културната програма на Базара предлага и множество срещи с автограф на щандовете на издателите.

Подробна информация за съпътстващите събития и участващите изложители можете да получите на сайта на Асоциация „Българска книга“, а също и страницата на събитието във Фейсбук. 

Сподели в: