„Приключенията на Лукчо“ с премиера в театър „Възраждане“

Едва ли има човек, който да не е чувал историята на най-известния лук в света, роден в Италия: ”Лукчо беше син на Лукан и имаше седем братя и сестри: Лукчо, Лучка, Луканчо и така нататък — все с имена, подходящи за едно почтено лучено семейство. Трябва веднага да ви кажа, че това бяха добри, но твърде нещастни хора.” – така започва книгата на Джани Родари , ”Приключенията на Лукчо“.

Най-новото представление за деца на театър “Възраждане” е по мотиви на едноименната книга и ще отведе детската публика в царството на плодовете и зеленчуците, в което – цари вечната борба между доброто и злото. Премеждията на Лукчо с гордия и надменен дон Домат, вечно киселия принц Лимон и графините Череша, публиката може да гледа на 12 юни, 20 юни и 11 юли.

Джани Родари е сред най-популярните автори на детска литература. Приключенията на Лукчо излизат извън страниците на автора, с прочит на режисьора Дарина Русева. За Дарина представлението е дебют. През 2019 г. тя завършва магистратура – специалност театрална режисура в Руския държавен институт по сценични изкуства – Санкт Петербург, а нейн ръководител е Юрий Михайлович Красовский.

Увлекателната история за борбата между надменните плодове и бедните зеленчуци е облечена в изключително красиви костюми, дело на сценографа Ива Маркова. А музиката към спектакъла е на младия композитор Рене Ранев.

Сподели в: