Премиера на „Хроники и химни“ от Александър Секулов в София

Новата поетична книга на Александър Секулов „Хроники и химни“ ще бъде представена на 12 март от 18,30 часа в Литературен клуб „Перото“, НДК. Тя се появява две години след успеха на предишния сборник – „Море на живите“, който донесе на своя автор националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“ и „Орфеев венец“.

„Хроники и химни“ излиза със знака на Издателска къща „Хермес“, преиздала в изящен колекционерски вид романите на Александър Секулов „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“ и „Господ слиза в Атина“.

Александър Секулов е един от най-интересните и търсещи български писатели. Автор е на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“, „Островът“, Скитникът и синовете“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“.

Драматург на Драматичен театър – Пловдив, автор на пиесите „Няма ток за електрическия стол“, отличена с „Аскеер“ за драматургия, „Дебелянов и ангелите“ и на „Одисей“, чиято премиера предизвика фурор преди броени дни в Пловдив.

Носител на националните литературни награди „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Орфеев венец“, „Иван Николов“. Създател на литературния клуб Spirt & Spirit, който десет сезона представя новите книги на значителни български писатели. Превеждан и издаван на редица езици.

Сподели в: