Премиера на „Тържество на самотата“

Четвъртата премиера за новия сезон и първа за 2022 г. на Театрална работилница „Сфумато“ е „Тържество на самотата“ – на 8 януари.

Представлението е с номинация от онлайн работилницата на „Малък Сезон 2021„, част от Културен календар на Столична община.

ТЪРЖЕСТВО НА САМОТАТА

от Катерина Георгиева
Режисьор: Борис Зафиров
Сценограф и видео-артист: Теодор Киряков
Композитор и музикант–изпълнител: Трифон Ташев
Асистент-режисьор: Трифон Ташев
Костюмографи: Мария Василева, Георги Добриански, Мариан Джеймс, Шани Илиева
Участват: Деница Даринова, Василия Дребова, Боряна Ангелова, Яна Бобева, Катерина Стоянова
Тържествуваме над маските си. Тържествуваме в празниците си. Тържествуваме в ролите си. Тържеството ни е безконечно, пищно и ненаситно. Тържествуваме дори когато сме тъжни. Да изгубим в тази изтощителна битка със себе си и да се предадем на пътуването с ладия по реките на трудноизречимото.
„Тържество на самотата“ е спонтанно модно ревю-шоу на вечното човешко бягство да признаем пред себе си обикновени и, понякога, изкривени от значение страхове. То е среща на няколко привидно налудничави жени, които дълбоко в себе си вече не искат да носят костюм, колкото и да е красив и зрелищен той, и искат да размажат грима си и с усмивка да се надсмеят на до болка познатите си женски „проблеми“.
Танц в опита да се приплъзнем по ръба на бръснача, да го оставим да ни драсне и в откровения миг на болката да засияем малко по-честни и повярвали. В празненството на собствената си самота, където можем да чуем и най-неясните си гласове, да сънуваме най-шантавите си сънища и да бъдем по-близко до измеренията на наивността и съкровеното – в любовта към самия живот като единствен вълшебен еликсир.

Сподели в: