Премиера на „Странстващият албатрос“ в София

Утре от 18,30 часа в Галерия „Мисията“ – ул. „Алфред Нобел“ №2 ще бъде представен дебютният роман на Деметра Дулева – „Странстващият албатрос“. По време на събитието за книгата ще говори Светлозар Желев, ръководител на Националния център за книгата и литературен клуб „Перото“ – НДК.

„Странстващият албатрос“ е една история за дългия път към щастието и вечния стремеж да откриеш мястото си в света. След публикуването си книгата бе представена в София, Париж и Брюксел, а през декември писателката се завръща в България по покана на Държавния културен институт към министъра на външните работи и българските читатели ще имат възможност да се срещнат с нея в столичната Галерия „Мисията“.

По време на събитието гостите ще чуят откъс от романа, ще научат повече за необикновената птица, вдъхновила заглавието и за пътя от кратките записки и разкази до завършената книга.

За “Странстващият албатрос“

Габриела слиза на Северната гара в Брюксел с малко багаж, китарата на Нико и една черна котка. Но храброто й пътуване, изпълнено с неочаквани срещи и странни премеждия, едва сега започва. Животът в крайните квaртали на София, Брюксел и Париж може да е удивително еднакъв. Защото най-трудно навсякъде е това, което Габриела единствено търси: да бъде отново щастлива…

За автора

Деметра Дулева завършва италианска филология и английски език в Софийския университет. Специализира сравнително езикознание в Рим. Години работи като преводач на свободна практика. От 2003 година се присъединява към състава на Министерството на външните работи. „Странстващият албатрос“ е първата й книга.

Сподели в: