Премиера на „Радован III“ в Младежкия театър

„Радован III“ е „сериозна комедия“ за живота на човек, който е напуснал идиличния си роден край в провинцията, за да заживее в апартамент на 12-ия етаж в един от хилядите нови блокове в града – „вертикална улица“, в която животът за никого не е това, което би желал да бъде, но и нищо никога не се променя. Живот, в който царуват абсурдът, комичните недоразумения и омразата, но, в който винаги остава място и за малко магия.

Радован III (Валентин Танев) живее със съпругата си Руменка (Гергана Христова), тъста си Станислав (Стефан Мавродиев), двете си дъщери – Георгина (Августина-Калина Петкова), която е бременна от пет години, тъй като родителите ѝ не ѝ позволяват да роди извънбрачно дете от член на омразното вражеско съседско семейство Вилотич и Катица (Ния Кръстева), която е шофьор на междуконтинентален хладилен камион и цял живот е била възпитавана като момче.

В тази балканска „трагична трагедия за самопредателството“ се появяват още множество персонажи, които ще ви разсмиват, натъжават, объркват, омагьосват и развълнуват.

Пиесата „Радован III“ е написана от знаменития сръбски драматург Душан Ковачевич през 1973 г. и се превръща в легенда на югославския театър, но тя съвсем не е заключена в конкретното време и пространство, а спокойно „прескача“ границите и се настанява уютно в близката си българска душевност.

Душан Ковачевич е световноизвестен не само като драматург, но и като сценарист на множество югославски, а впоследствие и сръбски, филми, сред които балканската класика „Ъндърграунд“, режисьор Емир Костурица. Филмът беше отличен с наградата „Златна палма“ на Кинофестивала в Кан.

„Радован III“

Автор – Душан Ковачевич

Режисьор – Анастасия Събева

Сценограф – Ивайло Николов

Композитор – Асен Аврамов

Хореограф – Александър Манджуков

Въздушна акробатика – Емил Видев

Участват: Валентин Танев, Стефан Мавродиев, Гергана Христова, Ния Кръстева, Ахмед Юмер, Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Юлиян Петров, Веселина Конакчийска

Спектакълът не се препоръчва за лица под 16 години!

Младежки театър „Николай Бинев“ подчертава, че гарантира, че всички спектакли в театъра се провеждат при спазването на всички противоепидемиологични изисквания, включително намален капацитет на салона /30%/, продажба на билети през едно място, редовна дезинфекция и осигуряване на дезинфектант за всички зрители.

Сподели в: