Премиера на новия български филм „На прага“

Премиерата на новия български филм „На прага”, ще се състои на 10 ноември от 19:00 часа в салона на АРТ Сцена на Шипка. Напрегнатият психотрилър е дело на режисьора Лъчезар Петров и е със специалното участие на родната кинозвезда Ники Сотиров. Лъчезар Петров е и автор на оригиналния сценарий на филма.

Лентата е заснета за 15 снимачни дни през пролетта на 2019 година. Макар и млади, актьорите Борис Кашев, Анастасия Левордашка, Божидар Попчев, Марина Георгиева и Калоян Лулчев имат в биографиите си редица театрални и кино роли.

Сюжетът, който се развива на един дъх, проследява шокиращите преживявания на героите, попаднали в плен на неизвестен похитител. Забравили миналото и дори имената си, те имат само един изход – да открият и победят похитителя. Ще могат ли? Ще поискат ли? Ситуацията изглежда без изход, докато не се появява Манол (Ники Сотиров).

„На прага” е поредният пълнометражен проект на режисьора Лъчезар Петров, който работи изцяло в сферата на независимото кино и сам продуцира филмите си. Предишните му филми – „6 и едно наум”, „Съновидеца” и „Ангели” бяха оценени високо не само от публиката, но и от критиците у нас и по света, получавайки множество селекции и номинации на международни кино-фестивали.

„На прага“
Режисьор: Лъчезар Петров
Композитор: Димитър Гетов
Асистент режисьор: Анна Мельова
Художник: Тина Аркангели
Грим: Велиана Лобошка, Надежда Соколова
Звук на терен: Пресиян Димитров
Асистенти на оператора: Симеон Парашкевов, Богомил Найденов
Продуцент снимачна техника: Джавада филм
Продуцент: ТЛ Медиа

Премиерната прожекция на 10 ноември е с вход свободен.

Сподели в: