Премиера на международна танцова продукция dragON aka PHOENIX в София

На 9 април от 19:00 ч. в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще се проведе премиерата на международна танцова продукция dragON aka PHOENIX

Това е живописно представление, в което въздържанието не е опция. Използвайки буквалност и логиката на мюзикъла, творбата проблематизира потенциалните абсурди в хореографията и танца.

dragON aka PHOENIX е втората творба от проекта dragON, хореографска трилогия, изградена в съавторство между Александър Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас, известни още като STEAM ROOM. Проектът се занимава с темата за протестиращото и празнуващо тяло на „drag” сцената, изследвайки взаимовръзката им танц и хореография.

Продукция на STEAM ROOM и Гараж Колектив. Копродукция на Workshop Foundation по линия на програмата „Creative Crossroads“ в рамките на „Life Long Burning project“ с подкрепата на „Creative Europe programme of the European Union“.

STEAM ROOM e артистичен екип, работещ в сферата на хореография и танц. Екипът е сформиран от Александър Георгиев- Аце, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас- трима хореографи/ танцьори, активно работещи в страната и в чужбина.

Повече информация можете да видите тук: http://imaginativecc.org/steam-room.html

Сподели в: