Премиера на куклено музикално представление “Роден под щастлива звезда”

Кукленото музикално представление „Роден под щастлива звезда” е първото от трилогията „Приключения с кораб” по текстове на Туве Янсон, което представя пътешествието на един млад муминтрол. Да пътешестваш е много вълнуващо, но още по-вълнуващо е, когато приключенията по пътя ти са споделени с приятели. На 25 януари 2020 г. (събота) от 11 ч. в Бар Синтезис (ФотоСинтезис Арт Център) започва вълнуващото петешествие с кораб на трима необикновени герои, решили заедно да опознаят големия свят. Те ще преодолеят страховете си, ще следват смело порива на своето сърце и ще научат колко силно може да бъде приятелството.

Спектакълът е по драматизация и режисура на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Фотографиите на Спасияна Сергиева, които може да разгледате на съпътстващата изложба, ще представят творческия процес по създаването на спектакъла.

Как ли е построен “Коръбът на приключенията”? Изненадите за децата и техните родители продължават след представлението с творческата работилница „Да създадем поп-ъп корабче“. Тя е подходяща за деца на възраст 5+ и техните родители.

Входът е свободен и с предварително записване във Facebook: https://www.facebook.com/events/2458640184259222 до изчерпване на местата.

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“ и с партньорството на Бар Синтезис – ФотоСинтезис Арт Център и Фондация „Пространства“.

Сподели в: