Премиерата на „Необичайните заподозрени“ от Доминик Карильо

На 18 април София беше началната спирка, от която „Необичайните заподозрени“ стартираха своето приключение. На представянето на необичайния роман на преподавателя по английски език в Англо-американското училище в България Доминик Карильо 14-годишната Ния (в ролята влезе отговорният редактор на книгата Рия Найденова) и ветеранът от войната Кърт (преводачът Явор Недев) направиха десетките присъстващи съучастници в своето лудо пътешествие. Двамата разпитаха подробно Доминик какви са интересите на съвременните тийнейджъри, какви са предизвикателствата да работиш с деца и възможно ли е приятелството между поколенията.

Саундракът към представянето беше дело на „The Nice Driveways“, чийто барабанист е самият Доминик Карильо, а под звуците на „Аin’t No Sunshine When She’s Gone“ и „Superstition“ родители, тийнейджъри и страстни читатели станаха част от „Необичайните заподозрени“.

Романът „Необичайните заподозрени“ е забавна приказка за порастването, изпълнена с перипетии и смях. Книга за всеки възрастен и всяко дете, която ще ви накара да погледнете по друг начин на различията между поколенията.

Четиринайсетгодишната Ния оставя зад гърба си елитното си училище, родния си град София и студените си, безразлични родители и се качва на първия международен влак към Берлин. Причината? Добре планирано отмъщение към бившето ѝ гадже. По пътя тя случайно се запознава с възрастния американец Кърт, който има собствени причини да пътува към Берлин… а също и таланта да убива хора, без да иска. 

Доминик Карильо е учител и носител на награди от Сан Диего, Калифорния. Защитил бакалавърска и магистърска степен от UCLA. След публикуването на „Невероятния възход на Пако Джоунс“ (носител на наградата на Сан Диего за най-добър YA роман) Доминик се фокусира върху писането на романи за тийнейджъри.

Първият му роман „Да бъдеш Франк Диего“ (2012) е задължителен за четене в курсове в Държавния университет на Сан Диего. Втората книга на Доминик – „Американо в чужбина“ (2014), е впечатляващ пътепис, публикуван в „San Diego Magazine“.

Става наистина популярен с двата си романа „Невероятният възход на Пако Джоунс“ (2016) и „Необичайните заподозрени“ (2018). Когато не преподава, пише, играе баскетбол и свири на барабани.

Сподели в: