Празничната програма по FilmBox започва с филм за Дядо Коледа

Коледната програма на FilmBox започва с филмите „Коледна история“ и „Ще се омъжиш ли за мен?“. Двете продукции ще бъдат излъчени в четвъртък, като началото на първия в 11:05 ч. по FilmBox Extra HD, а на втория – в 14:10 ч. по FilmBox Stars.

Норвежкият семеен филм „Коледна история“ проследява вдъхновяващата история за Дядо Коледа. Преди стотици години в Лапландия малко момче на има Николас губи родителите си по трагичен начин. Селяните решават, че ще се грижат за осиротялото момче, и всяка година по Коледа – Николас отива да живее с ново семейство. За да изрази своята благодарност към хората, които му помагат, той изработва играчки за децата им и им ги подарява на сбогуване. С течение на годините осиновителите на Николас се увеличават и скоро почти всяка къща има подаръци на прага си. Когато става на 13 години, Николас е изпратен да живее и работи с Исаки, който е мърморещ стар дърводелец. Той не одобрява традицията на момчето, но постепенно Николас печели доверието на Исаки и двамата заедно започват да се грижат за това винаги да има подаръци по Коледа. Гледайте коледната история този четвъртък от 11:05 ч. по FilmBox Extra HD.

Филмът „Ще се омъжиш ли за мен?“ показва колко са важни любовта, семейството и традициите. Ребека и Хенри са двама души, които силно се обичат, но идват от съвсем различни семейства. Когато Хенри предлага брак на Ребека, те решават да споделят голямата новина на близките си в седмицата преди Коледа. Събирането на двете семейства и спазването на техните различни традиции е едно щуро пътуване, изпълнено с добри намерения, но и с много погрешни стъпки. Ребека и Хенри скоро осъзнават, че може би най-трудната част от бъдещия им брак ще е да се справят с роднините си. Филмът ще бъде излъчен в четвъртък по FilmBox Stars от 14:10 часа.

Сподели в: