По-близко до потенциалните бенефициенти ще бъде програма Creative Europe с новия формат “Creative Europe Camp”

“Creative Europe Camp” е новият иновативен формат на офис “Култура” за срещи, консултации и разпространение на информация за Програмата. С него екипът на Бюрото си поставя за цел да бъде по-близо до публиката и потенциалните бенефициенти на Creative Europe. Пътуващият формат ще гостува на интересни летни културни фестивали и събития в различни точки на България, между които Реките на Русе, A to Jazz и Sofia Swing Dance Festival, и ще включва разнообразие от възможности за срещи с офис “Култура” – от неформални до предварително заявени часове за консултация.

 

Гостите на “Creative Europe Camp” ще могат да възползват от pop-up библиотека с качествена европейска преводна литература, реализирана с подкрепата на Програмата, както и специална зона за почивка и комуникация.

“Creative Europe Camp” ще приема различна форма в зависимост от пространствата и събитията, на които гостува. Вярвам, че Европейските програми трябва да бъдат представяни по достъпен начин и се надяваме чрез този формат да достигнем до нови организации от цяла България, които са потенциални бенефициенти на Програмата.”, коментира Хелиана Велинова, комуникационен мениджър на офис „Култура“, Creative Europe Desk – България.

 Първа спирка това лято на “Creative Europe Camp” е фестивалът “Реките на града – Русе 2022”, организиран от Фондация “Колективът”, обединяваща граждани, експерти и институции в проекти, подобряващи градската среда и живот в България.

В рамките на фестивала екипът на офис “Култура” организира информационен ден по Програмата, който ще се проведе в “Дом Канети”. Събитието ще включи кратка информационна презентация и индивидуални консултации с предварително записване, което може да направите на адрес: https://creativeeurope.bg/creative-europe-camp-on-tour-2022

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/367870445167619

 

За нас:

Creative Europe е програмата на Европейския съюз в подкрепа на културния, творческия и аудиовизуалния сектор. Бюджетът за периода 2021- 2027 г. е 2,44 миллиарда евро, с които ще бъдат финансирани проекти с цел достигане до нови публики, насърчаване на обмена на умения и знания и укрепването на капацитета на културните и творческите организации.

Екипът на Creative Europe Desk – България предоставя информация за условията, критериите и финансовите възможности по програмата.

Нашите екипи организират различни информационни събития и обучения, поддържат актуални интернет страница, фейсбук и инстаграм и изпращат месечен електронен нюзлетър до всички свои контакти.

Офис „Култура“ на Creative Europe Desk – България е част от структурата на Национален фонд „Култура“.

Нашият екип:

Десислава Панчева – проектен мениджър и ръководител на офис „Култура“ – културен активист, лектор, куратор и организатор на множество обучения, работилници, конференции и международни културни и творчески фестивали.

Хелиана Велинова – мениджър „Комуникации“- експерт с дългогодишен опит в сферата на журналистиката, PR комуникациите и маркетинга.

 

https://creativeeurope.bg/

https://www.instagram.com/cedbulgaria/

https://www.facebook.com/CEDBulgaria

Сподели в: