„Портретът на Дориан Грей“ вече е адаптиран и на английски език

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград поставя началото на нова инициатива, която да приспособи чуждестранните жители и гости на Благоевград към културния живот в града. Добавяйки субтитри на английски език по време на спектаклите, екипът на театъра ще прескочи езиковата бариера, която възпрепятства чужденците да се насладят на великолепната актьорска игра и ярката визия на театралните спектакли в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград

Провокиран от мисията си да осигури достъп до високохудожествени културни произведения в региона, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград се стреми към разширяване на своята аудитория, приобщавайки чуждестранните студенти, преподаватели, административен и административен екип на Американския университет в България, който осъществява своята дейност в Благоевград.

Първият спектакъл, който приветства чуждоезичните зрители е „Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд, с режисьор Стайко Мурджев. Именно това представление направи силно впечатление на театралните среди и критиката, като изтъкна напредъка на благоевградския драматичен театър. Актьорите Севар Иванов и Александър Хаджиангелов бяха номинирани за националните театрални награди ИКАР 2020 в категориите Главна мъжка и Поддържаща мъжка роли, а музиката на композитора Петър Дундаков получи номинация и за наградите Аскеер, в категория „Авторска музика“.

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград очаква своите зрители на спектакъла „Портретът на Дориан Грей“ на 16 декември (четвъртък) от 19:00 ч.

Сподели в: