Раздадоха театрални награди АЛТЕРИ

„В Царството на самодивите“ по Иван Вазов, с режисьор Николай Георгиев взе АЛТЕР за най-добро представление на „Алтери 2022“.

След няколкогодишно прекъсване традиционната бляскава церемония се завърна с пълна сила, театрална класа и нестихваща енергия! А този път традиционните награди бяха с нова розова визия!

Водещи на събитието и главни отговорници за огромната радост на публиката безпрецедентно бяха цели трима очарователни господа – Георги Арсов, Дилян Дайновски и Марко Дженев!

При кого отидоха „Алтерите“ в останалите 15 категории?

АЛТЕР за най-добро лятно представление: „Цар Лъв“
През летния сезон на 2022 г. „Цар Лъв“ се игра цели 5 пъти! Това е спектакълът, с който Алма Алтер се представи на международния фестивал „Експеримент“ в Полша!

АЛТЕР за доброволческо представление: „Flight“, Режисьор: Георги Арсов.
През периода септември-октомври Алма Алтер беше горд гост на група доброволци от цял свят. Режисьорът и любимец на всички тях Георги Арсов им подари един прекрасен „Полет“ по мотиви на Бекет.

АЛТЕР за главна женска роля: Зора Колева за Лили във филма „Жири“

АЛТЕР за главна мъжка роля: Диан Ставрев за ролята на Селото в „Албена“

АЛТЕР за „Аз и ти на сцената“: Радина Тихинова и Диан Ставрев за Нала и Симба в „Цар Лъв“

АЛТЕР за най-скорострелно влизане в спектакъл: Диан Ставрев за „Албена“ и Михаела Загорова за „Краят на играта“
Скорострелното влизане в спектакъл е запазена марка на Алма Алтер и не впечатлява актьорите в трупата, но винаги омайва публиката и този път тя отсъди цели двама победители в категорията!

АЛТЕР „Да се счупиш от енергия“: Мария Ганчева за „Цар Лъв“

АЛТЕР за най-дивна самодива: Мария Ганчева

АЛТЕР за най-песнопойна птичка: Радина Тихинова за Нала в „Цар лъв“

АЛТЕР за най-полезен кадър за сезона: Маглена Гуркова за цялостен принос

АЛТЕР за композитор: Георги Арсов за „Гаврошовци и котета разбойници“

АЛТЕР за изгряваща звезда: Дима Настева за дебютния й филм – „Изповед“ и специална награда АЛТЕР за най-малките звезди в представлението „Задушница – една възможна импровизация“: Луиза и Хана

Следващите награди са огромно признание и благодарност към всички тези институции, които оценяват дълбоко достойнствата на Алма Алтер и подкрепят изкуството, което се ражда на сцената:

АЛТЕР за културно сътрудничество: Студентски Съвет към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“

АЛТЕР Алма Алтер в ефира: Георги Митов -„Класик ФМ“

На церемонията присъстваше и победителката в конкурса за есе от Фестивала на Българската класика – Лора Димитрова, ученичка в 11-ти клас в 22 средно училище „Георги С. Раковски“

Официалната церемония по награждаването приключи с много песни, танци и недотам неочакваното, но триумфално завръщане на един от водещите на миналогодишните издания – Марко Дженев Дженев, който прикова зрителското внимание със своя магнетизъм, грим и специални ефекти.

Тазгодишните Алтери са дело на Дейвид Хънкинс и Петя Йосифова – Хънкинс, за първи път в историята на наградите „Алтер“ розови на цвят, за да носят на притежателите си и на публиката хъс, любов и повече розови мечти.

От режисьора и директора на Театър – Лаборатория Алма Алтер бе връчен и един последен специален Алтер – на екипа на филма „Жири“, с режисьор Петя Йосифова – Хънкинс, с пожелание за много бъдещи прожекции и успехи на новия български филм!

Сподели в: