Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена с коледен концерт в София и Пловдив

Световноизвестният Оркестър на двореца Шьонбрун във Виена гостува в България на 21 и 22 декември, за да изнесе два приказни концерта по повод предстоящите празници. Класически произведения в изпълнение на виенските виртуози от Оркестъра на двореца Шьонбрун ще звучат в Зала 1 на НДК в София на 21.12.2021 г., а на 22.12.2021 г. и в комплекс „Сила“ в Пловдив.

Жители и гости на двата града ще се потопят в коледната магия на Виена под звуците на любими композиции от В. А. Моцарт, Й. Щраус, Ф. Шуберт, Й. Хайдн и др. Очаква ни запомнящо се преживяване в продължение на два часа и половина под майсторското ръководство на диригент Ръсел Макгрегър, 24-ма оркестранти и 2-ма солисти.

Богатата музикална програма и изисканата атмосфера се допълват от чаша Sekt, с която всеки гост ще бъде посрещнат още на входа на залите. В края на концерта е подготвена изненада за публиката.

Коледният концерт има и благотворителна насоченост, съобщават още организаторите от Vienna Trend Events. По време на изнасянето му ще се събират средства за дете със специални потребности.

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена е престижен камерен оркестър с международна слава. С изпълненията си музикантите пресъздават блясъка и романтиката на имперска Виена. Сред страните, в които оркестърът гастролира изключително успешно през годините, са Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай.

През 2015 г. дворцовият оркестър гостува за първи път у нас. Концертите в София и Варна преминават при голям интерес. Препълнените зали не успяват да поберат всички желаещи да усетят въздействието на вълшебната класическа музика, която да ги пренесе в очарованието на коледна Виена. В навечерието на тази Коледа прочутите музиканти се връщат на българска сцена с обогатена програма.

Сподели в: