Оперната прима Мария Гулегина гостува на Софийската опера

Софийската опера и балет ще предложи на почитателите си среща с прочутото вердиево сопрано Мария Гулегина. Оперната прима ще се превъплъти в ролята на Флория Тоска от едноименната опера на Джакомо Пучини, чиито сюжет пренася зрителя в Рим в епохата на войните на Наполеон и разказва приказка за ревност, страст и убийства.

Мария Гулегина вече е позната на българската публика от участията си в спектаклите на Софийската опера „Парсифал“, „Набуко“, „Турандот“, „Бал с маски“. Тя е определяна от музикалната критика като един от водещите драматични сопрани в света. В биографията ѝ се вписва фактът, че тя е единствената изпълнителка с 16 главни роли в нови постановки в прочутата Миланска Скала.

В репертоара си, Мария Гулегина има и редица участия по световните оперни сцени, а в „Тоска“ в Софийската опера и балет на 24 януари тя ще си партнира със солистите: Костадин Андреев, Пламен Димитров, Ангел Христов, Илия Илиев, Николай Павлов, Александър Георгиев, Петър Бучков и Йоана Кулева. На диригентския пулт ще застане маестро Григор Паликаров.

Публиката на Софийската опера и балет ще има възможност отново да види Мария Гулегина на наша сцена и на 21 февруари в ролята на Турандот в едноименната опера на Джакомо Пучини.

Участват: Цветан Цветков, Светозар Рангелов, Костадин Андреев, Силвана Пръвчева, Атанас Младенов, Николай Павлов, Хрисимир Дамянов, Николай Петров.

Гост-диригент – маестра Кери-Лин Уилсън (Канада).

Сподели в: