Онлайн приказки с актрисата Мира Котева в подкрепа на благотворителна кампания за деца

Българската актриса Мира Котева ще радва малки и пораснали деца с най-любимите и вълшебни разкази от близо и далеч, в специално създадения проект „Приказки с Мира“. Актрисата ще чете детски приказки в подкрепа на кампанията „Стипендията“ на фондация „Подарете книга“, която събира средства за стимулиране на развитието на образованието на деца, настанени в социални институции.

В продължение на четири седмици – всяка сряда, петък и неделя, актрисата ще интригува зрители с любими истории за приключения, хитри герои и битки със страховити змейове и лами. Видеоклиповете ще могат да се гледат със свободен достъп на адрес: https://bit.ly/PrikazkiSMira, където вече е налична и първата приказка от поредицата – „Тримата братя и златната ябълка“.

„Коледните празници наближават и с идването на студените дни, имаме все повече и повече нужда от топлина вътре в нас. А какво е топлината, ако не искрена обич споделена с най-близките? Но всички сме различни и някои семейства се сформират, чрез приятелствата, които откриваме. Такива са и тези между децата в социалните институции и техните ментори, които ги мотивират да вървят напред и дарявайки ги с време и любов, да се стремят към едно по-добро бъдеще. Затова тази година избрах да подкрепя благотворителната кампания „Стипендията“ на фондация „Подарете книга“, която дарява време и ресурси на деца в социални институции и показва на всички ни, че ние сме едно голямо семейство и заедно можем да градим едно по-добро бъдеще изпълнено с доброта и любов.“, не крие вълнението си Мира.

Сред заглавията, които ще можете да чуете в поредицата „Приказки с Мира“ са: „Тримата братя и златната ябълка“, „Марко, Мирко, дяволът и сеньора Де Маджистрис“, „Вълкът и седемте козлета“, „Жабокът цар“, „Хитър Петър и змеят“, „Лисицата и таралежът“, „Три мъдри съвета“, „Венчето и Пънчо“, „Кой каквото прави, на себе си го прави“, „Милост“, „Топлата ръкавичка“, „Самотната елхица“, „Неволята“.

„Винаги съм била почитател на приказките. Те са вълшебни земи, които ни повеждат на най-смелите ни приключения! А, когато помагат на деца в нужда се превръщат в истински герои! Надявам се да харесате приказките! Харесвайте, споделяйте и ако имате възможност – дарете.“, призовава актрисата.

Желаещите да подкрепят инициативата могат да го направят на адрес: https://bit.ly/PodareteKniga до 30.12.2020 г. Чрез програмата, всяко от децата, настанени в институции ще има възможност, да си постави цел от предварително даден списък с идеи: например да научи таблицата за умножение и деление или да достигне ниво A1 по английски. А след това, с онлайн подкрепата на своя ментор, да работи за постигането й. Всяко дете, което изпълни целта си в срок, получава награда – стипендия от 100 лв. Ако желае, после може да участва отново с друга цел. За да протичат гладко онлайн заниманията, от фондация „Подарете книга” ще подпомогнат домовете с техника и ще подготвят децата и служителите в тях как да работят с нея. Ще организират и посещения на място в институциите с ограничен брой доброволци и социални работници. Чрез тях ще могат да откриват децата, на които изолацията се отразява най-тежко, да им оказват психологическа подкрепа и да ги въвличат в програмата. Целевата сума за реализиране на „Стипендията“ е 10 000 лв.

Сподели в: