Онлайн платформа помага за справянето със стреса от изолацията

Новата българска онлайн платформа Obicham.me ще помага на хората по-лесно да преодолеят стреса, причинен от социалната изолация заради COVID-19, и да подобрят емоционалното си състояние. Инициативата се фокусира върху обмяната на ценен опит и познания, както и върху споделянето на позитивни новини и вдъхновяващи истории.

Obicham.me предлага богато разнообразие от атрактивно съдържание – мнения на експерти, практически съвети за по-добро психично здраве, препоръки за интересни онлайн събития и други. Целта е да се покаже, че времето, прекарано вкъщи, може да бъде приятно и ползотворно и да се използва ефективно за придобиване на нови знания и самоусъвършенстване.

„Социалната изолация пoражда стрес и тревожност у повечето хора, защото променя изцяло ежедневието им. Психичното здраве е не по-малко важно от физическото и затова трябва да се грижим за него непрекъснато. Създадохме платформата Obicham.me, защото искаме да помогнем на всички, които се чувстват стресирани или отчаяни, и да им покажем една по-оптимистична перспектива. Нека се борим с проблемите заедно, за да можем да излезем по-силни от настоящата ситуация“, коментира един от създателите на платформата Десислава Арнаудова.

Всеки, който иска да помогне за развитието на Obicham.me, може да го направи чрез споделяне на знания и умения или чрез финансови средства. Желаещите да се включат трябва да се свържат с организаторите на инициативата на d_arnaoudova@obicham.me или на n_momcheva@obicham.me.

Сподели в: