Обръщение от Нов Театър – НДК до Бойко Борисов

След като в обяви в социалните мрежи, че няма да затваря врати, въпреки локдауна, който ще започне в събота в София, основателят на Нов Театър НДК изпрати обръщение до министър-председателя Бойко Борисов. В него Бойко Илиев изразява надеждата си, че повече никога нява да се говори за затваряне на театри, концертни зали, кина, музеи, галерии и книжарници.

Публикуваме обръщението без редакторска намеса:

ОБРЪЩЕНИЕ
от “НОВ ТЕАТЪР” НДК
До г-н Бойко Борисов –
Министър-председател на Република България

Уважаеми г-н Министър-председател,

На 8.03. се навърши една година, откакто Българските театри бяха затворени … Най нелепо беше спрян живота – в името на живота! За съжаление след тримесечния ЛОКДАУН, нещата от живота много не се промениха. Насаждането на страх от болести и смърт продължи с пълна сила, а както знаем болестите са само напомняне, че сме смъртни, а СМЪРТТА определя живота и го превръща в ЦЕННОСТ, иначе не би имало ЖИВОТ! Една година ни беше отнета от нашата единствена ЦЕННОСТ!

Точно преди шест години – 9.03. открих „НОВ ТЕАТЪР“ НДК с много желание и вяра за един СВОБОДЕН ТЕАТЪР, отстояващ човеколюбивите ценности на този живот, отстоявайки българската духовност и идентичност.

Много се надявам, че ще направите нужното да не се зачерква с лека ръка Българската Култура и Духовност, за да продължим да се радваме на ЖИВОТА, с който ни е дарил Създателя и нека НИКОГА в нашия кратък живот не говорим за ЗАТВАРЯНЕ НА ТЕАТРИ, КОНЦЕРТНИ ЗАЛИ, КИНА, МУЗЕИ, ГАЛЕРИИ, КНИЖАРНИЦИ! Без тази духовност, която се създава в тези средища за КУЛТУРА, животът е безсмислен … Облагородяването на човешкия дух чрез ДУХОВНОСТ, КУЛТУРА и НАЦИОНАЛНИ ТРАДИЦИИ е спасението от самоунищожение в МОДЕРНИЯТ СВЯТ!

Бойко Илиев – създател на „Нов театър“ НДК

Сподели в: