„Обичам те, Бойдин“ участва във фестивала „Любовта е лудост“

Филмът „Обичам те, Бойдин“ с Деян Донков ще се прожектира за втори път у нас на 25 август във Фестивален комплекс Варна. Лентата е част от младежката конкурсна програма на фестивала „Любовта е лудост“ и разказва историята на рекламистът Бойдин, който се включва в протестите в София през лятото на 2013 година.

Възрастните му близки са отчуждени, дъщеря му губи доверие в него, а кариерата му се проваля. Взаимоотношенията на Бойдин с околния свят се развиват, както и със самия него. Нелека е задачата да пребори собствените си травми.

В размирното лято на 2013 година животът на Боги изглежда като поредица от житейски провали заради проблем с алкохола. И когато 92-годишният му дядо претърпява операция, Боги се отдава на грижи за възрастния човек. В тези напрегнати дни на старческа деменция и спомени от детството, Боги успява да намери рецепта за собственото си спасение.

Режисьорът и сценарист Борислав Михайловски споделя: „Обичам да изследвам човешкото поведение в кризи. Основната тема, която ме вълнуваше, бе преодоляването на зависимостта в името на бащиния и синовен дълг. Да съзреш втория шанс и да го използваш. Кое те мотивира да намериш достатъчно сила за това? Как различията между поколенията влияят върху взаимоотношенията в кризисна ситуация?“

Във филма участват актьорите: Деян Донков, Венелина Гяурова, Златко Гулеков, Жанет Йовчева, Меглена Караламбова, Иван Несторов, Иван Савов, Зара Цветкова и Мадлен Йорданова.

Сподели в: