Нов Театър НДК с две премиери през септември

28-ми от 19.30 часа в Нов Театър НДК ще се играе премиерният спектакъл „Майстори“ от Рачо Стоянов. Постановката разказва историята на семейството на майстор Найден, в което цари ред и спокойствие – точно както и в селото.

С появата на майстор Живко обаче се разгарят стари, неразрешени в миналото тайни: не само поставяйки под въпрос равенството им като майстори, но и любовта на красивата невеста Милкана. Омъжена за Найден, но обещала ръката си на Живко, младата жена се опитва да спаси хармоничния живот на семейството си, но самата тя се озовава в центъра на „майсторското“ съревнование.

Написана през 1921 г., пиесата „Майстори“ от Рачо Стоянов е един от най-поставяните български текстове. В интерпретацията на режисьора Бойко Илиев дебют на ловешка сцена прави талантливата Елен Колева в ролята на Милкана като й партнират Явор Костов (Найден) и Богдан Казанджиев (Живко).

Втората премиера през септември е на спектакъла „Хвърчащите хора“ от Валери Петров. Той ще се играе на 30-ти септември от 19.30 часа с участието на Ицко Финци, Михаил Шишков, Кирил Калев и Георги Величков.

Сподели в: