Новото издание на обучението “In thе Limelight” стартира на 9 март

Интервю с Пепа Василева и Яна Кузова по повод новото издание на обучението „In the Limelight“

Как решихте да започнете точно това обучение?

ПВ : Винаги се стремим да улавяме нуждите на аудиторията . Нашите клиенти ни подтикват към актуалност. Конкретното обучение е логично продължение на наша успешна програма за поведение пред публика. Работейки с професионалист като Яна, ние разработихме обучение от гледна точка на актьора, на човек, който живее със сцената, камерата, публиката. Трикове, съвети, конкретни насоки. Тази година влязохме в ситуацията на онлайн изявите. Те са  изяви пред камера, доста специфични. Постарахме се да помогнем лично на всеки със съвети и идеи. Резултатите са повече от добри. Щастливи сме, че актуализирахме програмите си и направихме това обучение с истинска страст, любов и отдаденост. Онлайн презентациите се случиха като спешност и необходимост. Вече са ежедневие и няма място за грешки. Професионалистите трябва да овладеят и тази реалност.

ЯКРешението дойде като естествено следствие на програмата ни за презентационни умения – изцяло на базата на актьорски техники “ In the spotlight”, която набираше скорост година и половина. И някак си дойде март месец 2020, първата вълна на пандемията и “прожекторите“ от залите рязко се настаниха в домовете ни, където не сме свикнали да бъдем “осветявани”.

С включването на камерите в домашни условия, се роди идеята за “In the Limelight” (на кино жаргон означава “под светлината на прожектора) и създадохме първата по рода си програма за поведение пред камера в хоум офис!

Какви са впечатленията ви от сесиите онлайн. Получава ли се връзка с хората?

ПВНе е лесно за тези, които са свикнали с живия контакт. Но може и да се изненадате приятно от онлайн срещите. С подходящата тема, лектор, упражнения, поведение, връзката при нас се получи и онлайн. Въпрос на нагласа и организация. Позитивното отношение към този формат е много важно. Има хора , които се съпротивляват вътрешно. Разбираемо е, но това се отразява и на аудиторията. Лекторите трябва да заобичат реалността на формата, за да може да се случи магията. И тогава – наистина става. Поглед, усмивка, шега. Отвореност и доверие. Получава се.

ЯК:  Изключително сме щастливи,че нашите участници след края на програмата, действително си признават, че до този момент не са приемали вероятността,че посредством камера ,разстояние и липса на реален контакт биха могли да предадат послание, да въздействат, да общуват като цяло приближавайки се максимално до усещането от не виртуален контакт . Разбира се,че се получава връзка между хората! Само средствата са по-различни. 

Каква е най-голямата грешка,която правим в онлайн срещите?

ПВПодценяването на този тип срещи по отношение на визия и представяне. Да, не сме на живо и това трябва още повече да ни кара да се стараем, защото изразните средства са по-ограничени, както и възможността да влияем на хората по познатия начин.

ЯКДа присъстваме на среща с изключена камера. Реално – да не присъстваме на срещата, преведено към днешна дата.

Преодоляха ли хората притеснението от камерата?

ПВНалага им се. Надявам се , че с правилните насоки и съвети, помагаме това да е по-лесно. Всеки се притеснява от камерата, било тя в студио или на компютър.  Който твърди, че не, шмекерува.  Има начини да я харесаме, дори обикнем и най-вече да я приемем просто като канал към нашата аудитория.

ЯКСпоред мен просто свикнаха с присъствието им. Колкото повече виждаш нещо, толкова повече започваш да го харесваш! Сега е моментът да се научат да приемат камерата като приятел, а не като враг.

Какво научава актьорът от едно подобно изживяване?

ПВТова, трябва да го кажат актьорите. Предполагам, че и за тях това е сцена, както всички други, с правила, ограничения и възможности.

ЯКЗа един актьор удовлетворението идва тогава,когато успее да те зарази (независимо с какво ), да предаде емоцията, усещането. А вас да ви дели най-малкото един екран разстояние…Велико! 

Какво губим без присъствието на хората в зала и какво печелим?

ПВПечелим по-широка аудитория. Печелим адаптивност, време.  Ясно е какво губим – контакт на живо, който е незаменим. Малките разговори, които ни сближават.  Губим някои интерактивни упражнения, които могат да се случат основно присъствено. Губим свободата да общуваме независими от техниката. Но осъзнавайки реалността и средата, печелим това, че сме заедно – въпреки и напротив.

ЯК:  Печелим време, губим движение. Губим тренинг да презентираме изправени, печелим възможността много повече да прикриваме притеснение. Губим зрителния контакт в онлайн срещите, печелим хитрости как да го приложим ! 

Съвет към работещите от домовете си?

ПВ:  Концентрация, абстрахиране и благодарност за възможностите преди да мислим за пречките.

ЯКНай-голямата грешка,която можем да допуснем като цяло е, да отричаме възможностите да се развиваме и подобряваме уменията си в нови и различни сфери извън зоната ни на комфорт.

9-11 март – „In thе Limelight“! Ново издание

http://beied.com/bg/limelight-march/

Първото по рода си обучение на BEIED за поведение пред камера, с фокус върху онлайн срещите. След успеха на предишните издания, обучението се завръща с нови насоки за всеки, който представя себе си и фирмата пред камера.

Практични, актуални, изпитани трикове за нашето най-добро представяне.  Обучение, които ни дава приложими умения в стремежа ни да бъдем възприемани възможно най-добре във все по-разпространената онлайн комуникация.  Да преборим притесненията, да бъдем уверени и убедителни.

За кого: Подходящо за ръководители на компании, отдели, специалисти Човешки Ресурси, маркетинг, комуникации. Необходимо обучение за всеки, кой участва в срещи, презентации, интервюта, обучения и други изяви пред камера и желае да се представи в най-добра светлина.

В това обучение ще научите :

  • Особености на видео презентациите и срещите онлайн
  • Предизвикателства и възможности
  • Положителни и отрицателни примери
  • Упражнения за концентрация, абстрахиране и релаксация
  • Подготовка на „Сцена, грим, костюми, реквизит“
  • Поведение пред камера – тяло и глас
  • Подготовка и репетиция за събитието – на какво да обърнем внимание
  • Как да представим най-добре себе си

Инструктор:  Яна Кузова

Преди да се посвети на обученията, Яна Кузова е актриса с дългогодишен опит в театър, кино, телевизия и глас зад кадър. В театъра е изиграла десетки роли в хитови постановки от театралния афиш, както на българската, така и на международна сцена. Снима роли в българските сериали “Забранена любов”, “Връзки”, “Нашенци” и др. За ролята си в спектакъла “Къщата на гнева”, Яна е носител на награда Аскеер за поддържаща женска роля.  Яна намира призванието си като трейнър с изключително интерактивна концепция за обучения съчетаваща опит, енергия, предизвикателства и умения. Подход, радващ се на огромен успех, а нейни клиенти са едни от най-големите компании у нас. В рамките на обучението курсистите й се превъплъщават в зареждащи и уверени презентатори. Яна успешно консултира рекламни кампании за клиенти в Германия, Франция, Англия и България.

Модератор: Пепа Василева, МВА

Управляващ Директор на BEIED България.  С образование по Маркетинг и Магистратура по Бизнес Администрация , Пепа вече близо 20 години работи за новаторски продукти и стартиращи компании. След няколко години като мениджър Маркетинг в Classic Fm и Jazz Fm, се присъединява към екипа на Distance Learning Center – представител на City University – Seattle.  Работи за маркетинга на програмите у нас и разработването на нови продукти и услуги. С BEIED e от 2004та година, грижейки се за създаването на сертификатни програми, вътрешно фирмени обучения, семинари и индивидуални консултация. Самата тя участва като трейнър и създател на обучителни програми. Доброто познаване на бизнес администрацията и нуждите на компаниите и техните екипи, както и качествата й на добър комуникатор и организатор, са комбинацията, която се радва на успешни обучения и постоянни клиенти. За работата си тя споделя “ Най-хубавото от всичко е възможността да творя идеи и проекти с клиенти, лектори и партньори – хора с буден ум и търсещ дух. Те дават надежда , оптимизъм, карат ме да вървя напред. „

Сподели в: