Новият роман от Джейн Ан Кренц вече e в книжарниците

Най-новият роман от Джейн Ан Кренц вече е в книжарниците. „Мъгливото езеро“ ще зарадва почитателите на романтичния съспенс с увлекателен сюжет, изпъленен с любов, мистерия и интриги.

За книгата

Преди няколко десетилетия в градчето Фог Лейк се случва инцидент. В пещерната система наблизо става експлозия, при която се отделят опасни газове. Жителите спят цели четиресет и осем часа. А когато се събуждат, откриват, че нещата са се променили. Те са се променили. Някои имат видения. Други чуват зловещи гласове. Но никой не подозира, че тези последици ще бъдат наследени от бъдещите поколения…

Каталина Ларк и Оливия ЛеКлер са най-добри приятелки и имат разследваща кантора в Сиатъл. Те използват „другото си зрение“, за да разрешават случаите. Когато Оливия изчезва, Каталина започва издирване на своята приятелка. Никой не приема изчезването сериозно, освен Слейтър Арганбрайт, агент от тайната организация, известна като Фондацията. Той се появява в офиса й със загадъчно предупреждение и аура, която привлича Каталина, но и на която не може да се довери напълно.

Двамата узнават, че безмилостен убиец е по следите на единствените свидетели на престъпление, извършено в пещерите на Фог Лейк преди петнайсет години. Свидетелки са Каталина и Оливия. И някой иска те да изчезнат.

За автора

Джейн Ан Кренц е авторка на редица бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ и използва три различни псевдонима за всеки от трите „свята“, които създава в книгите си. Като Джейн Ан Кренц тя пише съвременни романтични съспенси. Аманда Куик използва за историческите си романи. А прозвището Джейн Касъл е запазено за историите й с футуристичен или паранормален нюанс. За причината за честата смяна на имената в творчеството ѝ Джейн коментира: Често ме питат защо използвам различни псевдоними. Отговорът е, че по този начин читателите винаги знаят в кой от трите ми свята ще попаднат, когато посегнат към някоя моя книга.

Като защитник на достойнствата на романтичните четива, тя твърди, че „популярната художествена литература капсулира и утвърждава много от основните ни културни ценности. Романтиката е сред най-устойчивите жанрове, тъй като се занимава със семейните ценности и емоционалните връзки“. За да помогне за по-широкото разбиране на жанра от обществото, тя става редактор и съавтор на сборника с есета „Опасни мъже и жени авантюристки: Писатели разказват за притегателната сила на романтиката“, спечелил престижната награда на името на Сюзан Копелман за изследвания на феминизма.

Джейн Ан Кренц е вдъхновителка и първият получател на наградата „Джейн Остин“ на Romantic Times, създадена да „почете онези от романтичната общност, които са повлияли значително на жанра“. Авторката споделя: Романтичният жанр е единственият, в който читателите са сигурни, че героинята е поставена в центъра на историята. Това са книги, които почитат женските добродетели и ценности като смелост, чест, решителност и вяра в лечебната сила на любовта.

Сподели в: