Нова песен от Intelligent Music Project седмица преди първия полуфинал на Евровизия

Българският представител на Евровизия Intelligent Music Project пусна втори сингъл от предстоящия албум на групата „UnconditionedПесента носи името „New Hero“ и е придружена от ефектен видеоклип, пресъздаващ военна обстановка.

 „New Hero“ излиза само седмица преди  Intelligent Music Project да се качат на голямата сцена в Торино, за да представят България на едно от най-големите музикални събития в света – Евровизия, с песента Intention, която също е част от предстоящия да излезе през юли албум.

 „Нашата музика е мисия – имаме послания, които искаме да предадем, и смятаме, че в трудните и тъжни времена, в които живеем, точно посланията от тази песен са важни и трябва да достигнат до максимално повече хора. Смятаме, че именно сега е моментът, в който това може да се случи“, разказват за песента музикантите от Intelligent Music Project.

А посланието на песента е много ясно – да загърбим егото, гнева и страха и да започнем да живеем за хората около себе си.

 „Ефективното действие в настоящето, независимо от трудностите, е ключът към прогреса. Важно е да знаем, че с красиви приказки нищо не е постигнато. Лесно е да стоиш безмълвен и да изпълняваш каквото ти се казва. По-трудното, но единственото ефективно е човек да има собствено мнение, собствен метод на съпротива към несправедливостта, макар и често в самота и неразбиране“, разказва авторът на музиката и текста на New Hero, както и основател и продуцент на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.

 Именно това послание в клипа се предадава чрез децата, които в сюжета на видеото са поставени в много тъжната, но актуална военна обстановка.

 „Искахме да покажем колко важни са децата и колко важно е да ги обичаме и възпитаваме именно в тези ценности – да взимат смели решения и да живеят за хората около себе си. Те са новите герои!“, допълват от екипа на групата.

 Режисьор на клипа и автор на идеята за сюжета е Кирил Киров-Кико, а оператор на видеото е Павлин Иванов-Bashmotion.

 Видеото може да гледате тук: https://bit.ly/3MGwBqr

Сподели в: