Нова книга от Катрине Енгберг

На 2 август излиза новата книга на Катрине Енгберг – „Погрешни стъпки“.

Катринe Енгберг е родена през 1975 г. в Копенхаген, където живее и днес. Дебютният й роман „Наемателката“ е преведен в повече от 20 страни по света, а продажбите му в Дания надхвърлят 100 000 екземпляра. Книгата, както и нейното продължение – „Стъклени крила“, бяха приета много добре и от българските читатели.

Сега „Хермес“ представя „Погрешни стъпки“ – третата част от бестселъровата поредица за полицейски следователи Йепе Кьорнер и Анете Вернеру, която се отличава с неповторим стил, гениално преплетени сюжети и запомнящи се герои.

За „Погрешни стъпки“

Когато 15-годишният Оскар изчезва, полицията предполага, че той просто е избягал. Типичен случай за пренебрегвано дете от богато и ексцентрично семейство, което иска да се откъсне за няколко дни от проблемите си. Родителите му обаче са сигурни, че с него се е случило нещо ужасно.

Единствената улика е загадъчно писмо с цитат от Оскар Уайлд, което никой не може да разгадае. Дали става въпрос за оплетена схема за отвличане или прощално писмо от депресиран тийнейджър? Имал ли е Оскар причина да посегне на живота си?

Тогава тялото на млад мъж е открито в инсинератор за отпадъци. Жертвата е убита същата нощ, когато Оскар изчезва. Следователи Йепе Кьорнер и Анете Вернер започват трескаво издирване. И се натъкват на шокиращи семейни тайни.
 

Сподели в: