Нина Николина нов албум и концерт

Нина Николина ще представи в Sofia Live Club новия си концертен албум “JAZZ & TRADITIONS VOL.2“. В двучасовия концерт Нина Николина ще изпълни: обичаните от публиката песни от първия и концертен албум, песните от новия албум и хит синглите „Ти“, „Тебе да вземем“ и „Сън“ в нов аранжимент. В кратка форма, с намигване, изпълнителката ще “преведе“ от далектите, митове, легенди, хумористични текстове. Нина Николина LIVE не е традиционен концерт, а цялостен разказ за традициите и душевността на българина.

На сцената ще се качат и: Калин Вельов  барабани и перкусии, Мартин Ташев тромпет и вокал, Мирослав Турийски клавишни, Таня Първанова вокал.

Албумът “JAZZ & TRADITIONS VOL.2“ с 9 композиции е многообразен, като съчетава песни от различни области на страната.

В албума се срещат традиция и съвременност, музикално  съчетание на автентичен български фолклор с етно и джаз елементи. Освен затрогващите песни “Зайди, зайди“, „Йовано, Йованке“ и др., в албума са включени и хумористичните –„Заспала е баба Дора“, „Цонке ле, чушко червена“, „Петрунка“, „Ерген деда“. Аранжиментите са на Калин Вельов, Мартин Ташев, Мирослав Турийски, Ясен Велчев, Нина Николина.

След концерта на 27-и януари, албумът “JAZZ & TRADITIONS VOL.2“ ще е наличен във всички дигитални платформи.

Нина Николина „Петрунка“

Музика и текст: народни, аранжимент: Калин Вельов

Продуцент: Николина Попова/Нина Николина

Сподели в: