НАТФИЗ организира интерактивен онлайн семинар за творци

На 30 ноември от 10.30 до 18:00ч ще се проведе интерактивен онлайн семинар за творци. Събитието се организира от НАТФИЗ в рамките на иновативния проект „EMPACT – Съпричастност и устойчивост: Изкуството да мислиш като планина“, съфинансиран от програма „Творческа Европа“ на ЕС.

В този еднодневен семинар, организиран в четири сесии чрез Zoom:

– Ще бъдат изследвани ключови теоретични аспекти и успешни практики за екологична устойчивост в изкуствата и взаимовръзките между стратегиите за корпоративна социална отговорност (КСО) и изкуството.

– Ще бъде подкрепен капацитета на артисти и културни оператори, илюстрирайки как да свържат ефективно работата си с корпоративни инициативи.

– Ще се обсъдят успешни практики по КСО от различни държави, вкл. България, Кипър и Гърция.

– Ще бъдат анализирани възможностите, рисковете и бъдещите тенденции и ще търсим заедно нови начини за сътрудничество между корпоративния и артистичния свят за по-екологично устойчиво бъдеще.

Семинарът се организира в партньорство между НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ и Кипърския Технологичен Университет и ще се проведе на английски език.

Лектори/модератори на семинара са утвърдени експерти и професионалисти в областта на управлението на изкуствата, устойчивостта и КСО: проф. д-р Лидия Върбанова, доц. д-р Мария Стефанова и Мирто Вореаку. В разговора ще се включат и представители на социално отговорни бизнес компании и организации от България.

Ако сте артист, творец, мениджър в изкуствата, професионалист в областта на културата, изследовател, преподавател, студент или представител на бизнес компания, интересуваща се от изкуства и култура, присъединете се към нас! Семинарът е с ограничен брой участници: за да запазите своето място, моля попълнете кратката регистрационна форма тук: https://forms.gle/CKAZYNokibDT2Tf9A. Семинарът е безплатен. При регистрация ще получите линк към Zoom.

Сподели в: