Народният театър ще представи четири от най-добрите си представления във Варна

Четири от най-хитовите си заглавия ще представи в два поредни дни във Варна Народният театър „Иван Вазов“ в края на януари. „Neoдачници“, „Мнимият болен“, „Приятна жена в лоша компания“ и „Любовникът“ ще се играят на 22 и 23 януари в зали 1 и „Европа“ на Фестивален и конгресен център в морската столица.

На 22 януари от 19:00 часа на сцената на зала 1 ще излязат звездите от трупата на театъра Юлиан Вергов, Радена Вълканова, Стефания Колева, Христо Петков, Иван Юруков, Александра Василева, Владимир Карамазов, Теодора Духовникова, Николай Урумов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов и Рашко Младенов. Спектакълът „Neoдачници“ по текстове на Максим Горки има награди АСКЕЕР`2018 и ИКАР`2019 за режисура на Иван Пантелеев и за най-добро представление.

Същата вечер в зала „Европа“ за първи път в морската столица ще бъде показан премиерният спектакъл „Приятна жена в лоша компания“ от Андре Русен. Представлението, режисирано от Юрий Дачев, събира на сцената звездите Кръстю Лафазанов, Емануела Шкодрева, Павел Иванов И Васил Драганов и е с начален час 19:30 ч.

Комедията „Мнимият болен“ от Молиер с Георги Мамалев в ролята на Арган ще разсмее публиката на 23 януари в зала 1. Компания на звездата от трупата на Народния театър в спектакъла правят Ева Тепавичарова, Албена Колева, Михаил Петров, Албена Колева, София Бобчева, Владислава Николова, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Сава Драгунчев и Валентин Балабанов. Режисьор е Владлен Александров.

Отново на 23 януари, но от 19:30 часа, на сцената на зала „Европа“ ще излязат Деян Донков и Радина Кърджилова в „Любовникът“ от Харолд Пинтър. Режисьор на спектакъла е самият Деян, който получи за него номинация за АСКЕЕР`2019, а Радина Кърджилова взе награда за ролята на Сара.

Билети за спектаклите на Народния театър може да се закупят на касите на Фестивален и конгресен център-Варна и онлайн на сайта – https://fccvarna.bg/.

Сподели в: