Най-новият сериал по NOVA „Господин Х и морето“ стартира от 1 март

Да снимаш кино е по-хубаво от сладолед”, призна Калин Врачански пред медиите, минути след предпремиерната прожекция на епизод 1 от криминалната комедия “Господин X и морето”, в която героят му – Хамелеонът – е ту измамник, ту чаровник, но винаги ужасно обаятелен.

Беше време да видим такава комедия – един сериал, в който смешните обрати идват от противоречията в характерите на героите, а не от каламбурни ситуации” – сподели с първите зрители на най-новия сериал по NOVA неговият сценарен екип. Първият епизод от “Господин X и морето” бе посрещнат с овации от публиката, а Калин Врачански влезе в екранната си роля на най-чаровния измамник, като поднесе с флирт и усмивка червена роза на всяка дама в кино салона.

Режисьорите на сериала – Димитър Коцев-Шошо и Станислав Тодоров – Роги, издадоха, че комедията е забавна и неочаквана, но – както всичко в живота – не винаги смешна. “Героите се лутат между това дали да бъдат истински или фалшиви и с това попадат в неочаквани ситуации“, повдигнаха завесата те и към сериозната страна в отношенията между хората.

„Господин Х и морето е препратка към класическите и обичани български комедии от 80-те години, но в напълно актуален за съвремието ни контекст“, сподели Антоний Мангов, програмен директор на NOVA.

На специалната прожекция присъства част от актьорският състав – Доротея Толева и Станислава Николова: в ролите на амбициозни и не дотам осъществени съпруги, които се вкопчват в своите деца, за да ги направят по-умни, по-слаби или по-напористи, почтената и праволинейна учителка Невена (в ролята: Ина Добрева), директорът на най-доброто частно училище във Варна, Масларов (Светломир Радев), за когото да си “иновативен” – да имаш йонизатор в коридорите и да продаваш в училищната лафка само чия, е по-важно от истинския смисъл на образованието. Актьорите, изиграли съпрузите Пламен Великов и Любен Кънев, също бяха на прожекцията.

“Господин X и морето” стартира на 1 март от 20:00 ч. по NOVA. Ще се излъчва веднъж седмично, всеки петък, и ще покаже 12 епизода.

Сподели в: