Надежден български производител на машини за ХВП – Унитех Ко

Хранително-вкусовата промишленост през 21 век е изправена пред все повече новости, повечето от които променят света и това, което ядем, в положителен аспект. С течение на времето все по-сериозен става разговорът за качеството на храната ни, както и за това доколко екологична пристига тя в нашите домове.

Мотивирани от тези важни теми, добрите имена в бранша успяват да отговорят на всички настоящи предизвикателства и да модернизират създаването на храни така, че крайните клиенти да бъдат колкото се може по-удовлетворени. Пример за това е компанията Унитех Ко, която е един от водещите производители на индустриално оборудване и машини за хранително-вкусовата промишленост.

Кои са Унитех Ко ЕООД – Universal Technological Company

Компанията е основана през далечната вече 1999 г. в град Габрово. Основната дейност на фирмата е разработка, инженеринг и производство на оборудване за хранително-вкусовата промишленост от единични машини до технологични линии и предприятия.

Както повечето представители на индустрията добре знаят, марката предлага на своите клиенти най-авангардните технологични решения на всички техни изисквания и също така работи за конкретното решаване на проблемите на всеки отделен клиент.

Машини за ХВП

Иновацията е също основен фокус на компанията, която предлага широка продуктова гама от машини за ХВП за своите клиенти. Тя включва разнообразни видове пакетиращи машини, дозиращи машини, смесителни машини, конвейери, специализирани машини и различни видове индустриално оборудване

Освен това екипът на Унитех Ко е готов да изработи и друго нестандартно оборудване по задание на клиента.

Как се променя хранително-вкусовата промишленост?

Търсене на по-здравословни и хранителни продукти

В скорошно изследване, в което участват над 40 000 участници, се посочва, че около 43% от анкетираните обръщат внимание на термина „здравословно“, когато консумират храни. Без съмнение, хранителните продукти, които се произвеждат и разпространяват в търговската мрежа, трябва да бъдат едновременно здравословни и вкусни, като съдържат минимално или нулево количество вредни вещества.

По-добра ефективност в производството на храни

С необходимостта от по-голям обем храни и нарастващо световно население, производителите в момента се стремят към дигитализация и автоматизация на машините за намаляване на разходите, като същевременно доставят богата продукция с отличен вкус. Съответно те се възползват от иновациите на автоматизирани машини, хардуер и разработване на софтуер, за да заменят ръчните задачи и така количеството да не влияе на качеството.

Екологията и политиката са все по-свързани

Хуманното отношение към животните и безопасността на храните се обсъждат на все по-висок глас в глобален мащаб. Това води до приемането на нови разпоредби и законодателство, влияещи основно на хранително-вкусовата промишленост.

Освен това заплахата от изменението на климата предизвиква необходимостта от намаляване на енергийните и хранителните загуби. Това от своя страна пряко влияе върху процеса на цифрова трансформация.

Цифрова трансформация в хранителната индустрия

През това десетилетие термините изкуствен интелект (AI), интернет на нещата (IoT) и машинна комуникация формират нова норма в хранително-вкусовата индустрия. Напоследък световното производство на храни и услуги излизат от характеристиките на традиционната обработка и предприемат към процеса все по-интелигентен подход.

Изследванията и опитът показват, че ресторантите, предприятията в хранително-вкусовата промишленост и услугите за доставка на храна и хранителни продукти по домовете, отворени към използването на софтуер, се радват на значително висока компетентност и по-ниски разходи от своите конкуренти. По-конкретно, хранителните технологии изглежда водят повече ползи в различни аспекти на хранителната индустрия.

Тези промени изглежда са за добро и ще осигурят редица плюсове, както на фирмите в бранша, така и на клиентите, които желаят да се хранят вкусно и здравословно. Ето защо е добре производителите на хранителни продукти да се насочват към компании, които им предлагат възможно най-добрите машини за производство.

Ефективност, добра скорост и отлично качество са неща, на които всяка марка храни трябва да може да се довери. А това до голяма степен зависи именно от високотехнологичното оборудване в завода.

Сподели в: