Наградите за чиста журналистика ще бъдат връчени на 13 юни

Отличията за чиста уеб журналистика в конкурса Web Report ще бъдат връчени на 13 юни от 19 часа в Литературен клуб „Перото“.

За втора поредна година един от най-големите български уеб портали Dir.bg организира конкурса Web Report, за да извади на показ качествената, почтена и отговорна журналистика у нас. Основната цел на формата е да покаже, че създаването на добро съдържание от българските медии е възможно и трябва да се превърне в приоритет на средата.

Във второто издание на конкурса, освен основните категории: общество, икономика, култура и изкуство, технологии и иновации, истински истории, са добавени и два нови формата, без които съвременната дигитална журналистика би била немислима, а именно – фото и видео публикации.

Членовете на журито са изявени журналисти, редактори и професионалисти с дългогодишен опит в медиите. Сред имената са Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Миролюба Бенатова (журналист, Нова ТВ), Ваня Николова (журналист, сценарист), Яна Пеловска (Управител на Център за развитие на медиите), Христо Христов (Изпълнителен директор, „Нетинфо“), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Илияна Захариева (Директор „Корпоративни комуникации“, А1), Георги Минев (Гл. редактор, Money.bg), Илия Вълков (журналист, „Клуб Z“), Евгени Димитров (Основател на агенция „Булфото“).

Наградата за всяко първо място в категория е парична премия в размер на 1000 лв.

Сподели в: