Музикалният театър и БНР сключиха договор за партньорство

Дни преди Световния ден на музиката 1 октомври, когато Музикалният театър ще стартира своя нов творчески сезон, Българското национално радио стана медиен партньор на културната институция.

„С този договор за сътрудничество с Музикалния театър БНР поставя началото на поредица от партньорства с културни организации, чрез които още по-силно и видимо ще популяризираме българското изкуство, предизвикателствата и ярките постижения в тази сфера“, каза при подписването на договора генералният директор на обществената медия Милен Митев и допълни, че на фона на нарастващото разделение в обществото, изкуството е едно от нещата, които ни обединяват, поради което е много важно да чуваме гласа на творците, които въздействат на нашата чувствителност, вдъхват ни увереност, повдигат духа, но и провокират.

Договорът за партньорство беше подписан и от директора на Музикалния театър Марияна Арсенова.

„Щастливи сме, че подписахме договор за сътрудничество с Българското национално радио. С подкрепата на такава авторитетна национална медия като радиото се надяваме да продължим да утвърждаваме високохудожествения дух на нашето изкуство, за да стигнем до все по-широка аудитория, а също и до нови публики“ – заяви Марияна Арсенова.

На 1 октомври от 19:00 часа Музикалният театър ще открие своя нов творчески сезон с концерт-спектакъла  „Grand cancan – Великата оперета“. Той е посветен на 120- годишнината от рождението на Мими Балканска и на 100- годишнината от създаването на една от първите оперетни трупи у нас – на Кооперативния театър – един от предшествениците на Музикалния театър.

Сподели в: