Младежки театър „Николай Бинев“ с премиера на комедията „Малки негодници“

С премиера на австрийската комедия „Малки негодници“ от Бернхард Гьорг, Младежки театър „Николай Бинев“ ще изненада зрителите в самото началото на новия театрален сезон! На 20-и и 21-и септември пиесата ще бъде представена за първи път на българска сцена в превод на Владко Мурдаров и под режисурата на Атанас Атанасов.

Какво се случва когато един лекар обърка диагнозата на двама от своите пациенти? Проблемът е сериозен, но може да се превърне в истинска каша от абсурдни ситуации, недоизказани мисли и повод за безброй комични ситуации, когато става въпрос за деликатни проблеми като еректилната дисфункция и пристрастеността към секса.

В такъв случай объркването на диагнозите на пациентите е истинска катастрофа. И двамата са изненадани от предложената им терапията, но се съгласяват с всичко, подлагайки се на скъпоструващо лечение в частна клиника.

Ще се окаже ли измамна надеждата им за бързо излекуване? Дали лекарите и сестрите в клиниката ще осъзнаят грешката си или лечението ще продължи в противoположната посока спрямо заболяванията на двамата пациенти?

Вълнуващата и пълна с обрати комедия на Бернхард Гьорг със сигурност ще успее да ви разсмее, показвайки ни колко нелепи, абсурдни и безкрайно забавни ситуации могат да бъдат породени от една грешка в документацията. Размяна на две имена. Две диагнози. Два лечения. Два живота.

Малки негодници“

Автор Бернхард Гьорг

Превод Владко Мурдаров

Режисьор Атанас Атанасов

Сценограф Ванина Цандева

Композитор Мартин Каров

Хореограф Александър Манджуков

Фотограф Иван Дончев

Плакат Самуил Шомов

Участват: Георги Гоцин, Владислав Стоименов, Мая Бабурска, Ярослава Павлова, Гергана Христова, Ангелина Славова, Венцеслав Димитров, Ахмед Юмер, Веселина Конакчийска, Моника Иванова и студентките от специалността „Театър на движението – Невербален театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ Мила Йовева, Нона Николова, Бранимира Петкова, Виктория Биволарска.

Следващите дати на „Малки негодници“ са 06.10 и 27.10 от 19:00 часа.

Билети могат да бъдат закупени от https://tickets.mlt.bg/

Сподели в: