Младежки театър стартира кампания „Домът на думите“

Младежки театър „Николай Бинев“ постави началото на второто издание на инициативата „Домът на думите“. Кампанията има за цел да насърчи срещите между автори и читатели, както и да обедини зрителите на театъра и създателите на добра литература и техните продуцентски къщи.

Екипът на театъра застава и зад усилията за намаляване на ДДС върху книгата като по този начин подкрепя българското книгоиздаване. „Благодарим на всички, които ни се довериха и избраха Младежки театър за свой дом, макар и за една вечер. Всички Вие – автори, издатели, читатели, зрители – добре дошли сте в салоните ни. Думата имат думите! И нека е така, поне в този дом“ – посочват още организаторите на инициативата.

„Домът на думите“ стартира през 2018 г. с първото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи, организирано от Асоциация „Българска книга“, на което театърът беше партньор и домакин. В рамките на кампанията се представят множество премиери на книги от български автори, както и такива на преводна литература.

Сподели в: