Миро, Мария Илиева, Виктория и Любо Киров са сред посланиците на Елхи на таланта

Едни от най-обичаните музикални звезди на България Миро, Мария Илиева и Любо Киров отново застанаха зад идеята на Деси Тенекеджиева и Коледната Благотворителна кампания Елхи на таланта на Фондация “Стоян Камбарев”.

Тази година към звездния отбор от посланици се присъединява и младата певица Виктория, която направи фурор с победата си в онлайн класирането на тазгодишната Евровизия. Обещаващата ни звезда ще представя България и през 2021-ва година. Освен в общия клип, тя е лице и на Елхи на Таланта в Бургас – първата община извън София, която се присъединява към благотворителната кампания.

Идеята на Елхи на таланта е всеки, който пожелае да украси своя жива елха, като направи дарение, което ще отиде за конкретно талантливо дете. За втора година Фондацията разширява обхвата на своята подкрепа извън рамките на Академия „Стоян Камбарев“, в която влизат повече от 90 млади творци – всички те номинирани и носители на Наградата за Полет в изкуството и Награда за Кино 355 през тези 11 години.

Благотворителната кампания ще подкрепи даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, като ще покрие едногодишните пълни финансови разноски за изкуството, в което детето твори. Семействата ще получат и много подаръци и ваучери за покупки в хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др. От този момент нататък тези талантливи деца ще станат част от голямото семейство на Фондация „Стоян Камбарев“, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще.

Елхите на Таланта ще бъдат разположени пред главната алея на НДК в периода от 1-ви декември до 15-ти януари 2021 г. и ще водят към голямата коледна елха на Столична Община, традиционно запалвана от Кмета Йорданка Фандъкова. След свалянето на украсата, всички живи елхи ще бъдат дарени на Общината и засадени, в Гората на Таланта, чието начало бе поставено през миналата година в Южния Парк.

Сподели в: