Мира Котева с премиера на фестивала In The Palace

Филмът „Undo”/„Крачка назад“ ще направи своята премиера пред българска публика на международния фестивал за късометражно кино In The Palace.

 

Проектът е на актрисата и писател Мира Котева. Това е дебютът на Мира като сценарист, а в лентата актрисата играе главната роля и си партнира с българския актьор Севар Иванов. Режисьор на филма е Станислав Христов, оператор е Михаил Михов, музиката е дело на Елина Христова.

 

„Undo”/„Крачка назад“ е заснет през 2020 г. в родния град на Мира Котева – Благоевград и разказва историята на амбициозна театрална актриса и срещата й с мистериозен интровертен писател. Неговата тъмна страна е на път да излезе наяве и това изправя младата жена пред невъзможно за вземане решение. Под натиска на времето тя трябва да преосмисли истинските си ценности и да реши дали е готова да плати цената на мечтите си… Това е история, която показва, че действията ни имат ефект не само върху нас, но могат да решават и човешки съдби.

 

„Изследването на човешките взаимоотношения и въпросите, свързани с любовта и връзките, които ограничават свободата, са важни за мен и за тях трябва да се говори без страх или ограничения. В този филм поставяме въпроса дали можем да се върнем крачка назад и да изтрием последствията от последната си стъпка в живота или не. И още по-важния въпрос – ако можем, каква е цената за тази редакция? Изборите, които правим, имат своите последствия, както за нас самите и за личния ни мир и духовна стабилност, така и за нашите близки и за света, в който живеем.“ споделя Мира Котева.

 

От създаването си, „Undo”/„Крачка назад“ има участия в над 50 международни фестивала, включително и такива в САЩ, Великобритания, Франция, Индия и др.

 

Като част от българското присъствие в тазгодишната селекция на фестивала In The Palace, „Undo”/„Крачка назад“ ще бъде излъчен на 1 юни в 21:00 ч., в Двореца на културата в гр. Перник.

 

Международният фестивал за късометражно кино In The Palace ще се проведе от 31 май до 7 юни, в Двореца на културата в гр. Перник. Посветен е на късометражното кино, новите медии и дигиталните изкуства. Фестивалът е единствен по рода си в България и е един от най-старите късофилмови форуми на Балканите. Програмата на фестивала включва шест конкурсни програми за български и международни професионални и студентски филми, в четири поджанра – игрален, документален, анимационен и експериментален.

Сподели в: