Министерството на туризма подкрепя участието на България в Евровизия

Министерството на туризма ще подкрепи българското участие на Евровизия 2021. От ведомството посочиха, че песенният конкурс представлява важен имиджов проект за лицето на България в света и е възможност за реклама на страната ни в най-гледаното телевизионно време в Европа.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с българския представител на конкурса тази година Виктория Георгиева. На нея г-жа Николова сподели, че конкурсът представлява много добра платформа да представим и покажем България като качествен туристически бранд и привлекателна туристическа дестинация през четирите сезона.

„С екипа на Министерството на туризма използваме различни инструменти и иновативни подходи за провеждане на културна дипломация на всякакви нива. За нас Евровизия е възможност да привлечем туристи от нови или да разширим присъствието си на утвърдени пазари чрез многообразието от практикуването на различни видове туризъм на относително компактна територия. С участието на Евровизия имаме възможност да популяризираме както талантите у нас, така и разнообразните природни и културно-исторически богатства на страната ни”, заяви вицепремиерът Марияна Николова. Според нея конкурсът ще ни предостави уникалната възможност да отправим послание към потенциалните туристи, че България е сигурна и здравословна дестинация за пътувания.

През тази година екипът, реализиращ българското участие на Евровизия работи по изключително амбициозна програма, включваща издаването на нов албум с шест песни за Евровизия, платформа за обратна връзка, специален концерт за представянето на избраната песен, общо седем музикални видеоклипа и подготовка с някои от най-добрите телевизионни и музикални професионалисти в Европа.

На 10 март в ефира на БНТ 1 беше представена българската песен на Евровизия 2021 “Growing Up is Getting Old”. Песента е част от дебютния албум на Виктория “a little dramatic”. Композицията предизвика широк положителен международен отзвук и постави България като фаворит за победа в Ротердам.

Музикалното видео на „Growing Up is Getting Old”: https://youtu.be/UsmJ2nEV7gI

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май.

Сподели в: