Мила Роберт с дебютен албум и нов сингъл

Мила Роберт отпразнува започването на новата година с издаването на новия си сингъл „Боклук“. Това е и първата песен от дебютният албум „Еготрип“, който излезе през декември.

Тя е и първата написана песен за този албум, започната е в Скопие през 2018 г., и довършена в София през 2020 година. Музикалната продукция за пореден път е на Явор Карагитлиев (@jazzdork, а текста е на самата Мила. Песента разказва за пиянските грешки, сладките смешки и нощните въртележки.

„По истински случай е. Мой много близък приятел, който по това време много обичаше да хойка, имаше много ревнива приятелка и с право. С този мой приятел много се обичаме (и до ден днешен) и една вечер стана каквото стана – имахме проблеми заради непристойно пиянско поведение. Няма да давам детайли, все пак съм
дама, но бяхме сгафили. Моят мъж дето е веднъж недоволен, неговото добро момиче хвърля чаши… абе голяма беля. „ – споделя Мила в закачливия си стил.

Видеото е заснето на трета буна във Варна, режисьор отново е Жоро Пеев (@jawpains), а оператор – Иван Христов (@ivan_hristov). Няколко дни преди снимките Мила Роберт пуска стори в Инстаграм, че ще снима клип – и който иска да дойде. В деня на снимките се появяват много млади хора, които нямат търпение да се включат в снимачния процес. „Искахме просто да си комуникират един с друг и да им е приятно. Мисля, че така и стана. Надявам се да е добър спомен за тях, за мен със сигурност е.“ – пояснява певицата.

„Във видеото се опитахме да покажем една друга част от песента. Опитахме се да изопачим непристойното женско поведение, което е провокативно и закача чужди мъже ( в мое лице) и ролята ревнивото мило момиче (в ролята на Деси). Нито едно от тези две женски поведения не е окей, според правилата на моят свят, но съм била и в двете позиции, така че разбирам.„ – допълва Мила.

„Целият проект няма много общо със случващото се в момента. Затова решихме да го пуснем на първи януари по обяд, когато хората ще бъдат с махмурлук и поне малко от малко ще могат да се припознаят. С тези атмосферни летни кадри пък искахме да напомним на хората, че има море и лято и всичко ще е наред“ – заключва Мила
Роберт.

Албумът „Еготрип“ е писан в последните две години, но най-динамичният работен процес над него е бил това лято 2020 на село. Мила и един от най-близките и приятели (както и лоялен музикален продуцент) – Явор Карагитлиев (jazzdork) работят всеки ден по песните в жегата и в края на деня влизат в надуваем басейн да гледат залеза. Състои се от 13 песни и е доста биографичен, защото всяка една от песните разказва за аспекти от живота на Мила, а и не само – този албум се опитва да капсулира времето, в което живеем сега, търсенията на един човек и вечната нужда от любов и щастлив край.

Албумът „Еготрип“ можете да слушате във всички дигитални платформи, а следващия сингъл от него ще излезе за Свети Валентин. Физическо копие можете да закупите от сайта на Facing The Sun.

Сподели в: