Международна дискусия за дигитален театър ще се проведе на 26 февруари

На 26 февруари от 18 часа ще се проведе онлайн дискусия, посветена на все по-популярните и в България интерактивни и имерсивни театрални форми, както и тяхното развитие в дигиталния свят. Ще можете да чуете опита и мнението на артисти и експерти от Великобритания, Испания, Словения, Дания, Мексико и България.

Участието е с вход свободен, но с предварителна регистрация за получаване на линк за достъп във формата: https://forms.gle/Y57WLbBBQwTdK5SV7

Променя ли театърът дигитална среда или средата променя театъра? Възможно ли е директното взаимодействие с публиката? Как се създават онлайн сетивни пърформанси?

В контекста на затворените театрални зали из целия свят, на всеобразните противоепидемични мерки и социалната дистанция, театърът търси нови решения в дигиталната среда. Но какво губи и какво печели? Възможна ли е тази симбиоза и поражда ли тя нов вид театър, който ще остане във времето напред?

Работен език на дискусията: английски.

Място на провеждане: линк за zoom среща.

Повече информация може да откриете във Facebook събитието: https://fb.me/e/3PKFLlaEg

Можете да се запознаете с предишната международна дискусия, в която различни театрални групи представиха своята дейност и реакциите им към пандемичната ситуация, като гледате видеото: https://youtu.be/P0oduNdPFm4

“Сетивни и имерсивни театрални практики в дигитален контекст” е проект на Inner Theater Company, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”, Програма “Публики”, 2020г.

 

Сподели в: