Мария Бакалова не успя да спечели „Златен глобус“

Българската актриса Мария Бакалова не успя са си тръгне със статуетка от нощта на наградите на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд. Златните гробуси бяха връчени за 78-и път в необичайна церемония тази нощ.

В категорията „Най-добра актриса в мюзикъл или комедия“, за която българка за пръв път получава номинация, спечели Розамунд Пайк за ролята й във филма „Много ми пука“. В речта си британката поздрави сънародничката ни за нейните „блясък и смелост“.

Преди началото на церемонията Мария написа в Инстаграм: „Толкова се вълнувам за първите ми Златни глобуси! Поздравления на всички номинирани и желая на всички…Благодаря ви, че ме накарахте да се чувствам като принцеса тази вечер“.

Продължението на филма „Борат“, за участието си в който българката получи номинация, бе обявено за най-добра комедия. За наградата Бакалова се състезаваше със звезди като Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и победителката Розамунд Пайк. Въпреки това мнозина я сочеха за фаворит.

Заради пандемията на церемонията присъства минимален персонал и звездите, представящи наградите. Номинираните се включваха чрез видео връзка.

Сподели в: