Марио Бионди ще представи най-новия си албум в София

С интерпретации на бразилски хитове и соул джаз песни е новият албум „Brasil“ на Марио Бионди, който публиката ще може да чуе на живо на 18 октомври от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Любопитна е версията на „Smooth Operator“ (Шаде), в която Бионди си партнира с тромпетиста Тил Брьонер.

Италианецът неприкрито подчертава тембъра си с този на легендарния соул певец, чийто глас се е превърнал в емблема на богатия и провокативен звук – Бари Уайт. В новия си албум Бионди изпълнява песни на Жобим, Джаван, Анри Салвадор, Шаде. Преди да зарадва българската публика Марио ще изнесе концерти в Унгария, Русия, Тунис, Великобритания и Украйна.

Марио Бионди е италиански певец, родом е от Катания. В детските си години пее в няколко хора с малък състав. След поредица от участия редом с различни италиански и чуждестранни музиканти, както и неголяма продукция на диско музика, през 2006 г. пожънва успех с плочата Handful Of Soul, издадена от Скема Рекърдс. Притежава дълбок и топъл глас, доближаващ го до големите интерпретатори на соула и ритъм енд блуса. През 2007 г. издава двоен албум, съдържащ концертни парчета, който е озаглавен I Love You More LIVE. През 2010 г. издава концертния албум Yes You (Live), а през 2011 г. на пазара е представен неговият двоен албум Due. През 2013 г. издава нов албум, наречен SUN.

Сподели в: