„Майстора и Маргарита“ с премиера в Младежки театър

На 10-и и 11-и декември от 19:00 ч. на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се състои премиерата на спектакъла „Майстора и Маргарита“ под режисурата на Николай Поляков. Спектакълът „Майстора и Маргарита“ е базиран на световноизвестния и любим на поколения българи едноименен роман на Михаил Булгаков.

Изключителната, вечна и непреходна творба на руския писател и драматург Михаил Булгаков ще оживее за първи път на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“ в годината, в която отбелязваме 130 години от рождението на писателя.

Режисьор на „Майстора и Маргарита” е Николай Поляков, който освен режисьор на спектакъла е отговорен и за сценичната версия на превода на един от най-изключителните български преводачи – Лиляна Минкова, която за огромно съжаление ни напусна през 2016 г.

Сценографията на спектакъла e дело на един от най-известните, успешни и актуални български сценографи – Венелин Шурелов, а по костюмографията работи Елица Георгиева, която оставя все по-ясна и запомняща се следа в историята на Младежки театър с прекрасната си работа по множество спектакли на театъра през последните години.

Композитор e една истинска легенда в света на театралната музика – Асен Аврамов, чиято работа и кариера е невъзможно да бъдат представени с едно изречение, имайки предвид дългия списък от композиции към повече от 250 театрални постановки, които той е създал.

Хореограф на „Майстора и Маргарита” е Александър Манджуков, който за пореден път демонстрира своите феноменални умения, създавайки хореография към спектакъла, която сама по себе си носи огромно естетическо удоволствие и е произведение на изкуството.

Актьорският състав включва, както изключително опитни и вдъхновяващи артисти, така и млади и талантливи актьори и актриси, сред които Рая Пеева, Койна Русева, Ивайло Христов, Боян Арсов, Ахмед Юмер, Юлиян Петров, Кирил Недков, Красимир Недев, Александър Хаджиангелов, Георги Гоцин, Светослав Добрев, Вихър Стойчев, Кристина Янева, Августина-Калина Петкова, Бернарда Береану, Никол Оташлийска.

В динамичния, пищен и богат спектакъла зрителите ще имат възможност да се „срещнат“ с над 30 персонажи, а костюмите, които са част от „Майстора и Маргарита” са повече от 80! Спектакълът „Майстора и Маргарита” дава категорична и ясна заявка да бъде сред най-вълнуващите театрални събития на сезона, отвеждайки зрителите в магическия, епичен, красив и вълнуващ свят на великия и вечен роман „Майстора и Маргарита”!

Билети за „Майстора и Маргарита“ могат да бъдат закупени на сайта на Младежки театър „Николай Бинев“ — www.mlt.bg, както и от касата на театъра.

„Майстора и Маргарита“

Премиера на 10.12.2021 г. и 11.12.2021 г.

Сценична версия – Николай Поляков

по романа на Михаил Булгаков

в превод на Лиляна Минкова

Режисьор – Николай Поляков

Сценограф – Венелин Шурелов

Костюмограф – Елица Георгиева

Композитор – Асен Аврамов

Хореограф – Александър Манджуков

Драматург – Майя Праматарова

Асистент-режисьор – Боян Арсов

Фотограф – Гергана Дамянова

Плакат и художник на програмата – Теодора Симова

 

В ролите:

Маргарита – Рая Пеева

Воланд – Койна Русева

Пилат – Ивайло Христов

Азазело Фагот Коровиев – Боян Арсов

Бегемот – Ахмед Юмер

Иван Бездомни – Юлиян Петров

Йешуа, Босой – Кирил Недков

Берлиоз, Бенгалски, Лиходеев – Красимир Недев

Майстора, Каяфа – Александър Хаджиангелов

Матей Леви, Страж – Георги Гоцин

Афраний, Семплеяров – Светослав Добрев

Стравински, Писар – Вихър Стойчев

Прасковя Фьодоровна, Очевидка, Съпруга – Кристина Янева

Хела/Наташа, Родственица – Августина-Калина Петкова

Девойка от първия ред – Бернарда Береану, Никол Оташлийска

Сподели в: