„Мадам Екзюпери и звездите на небето“ излиза на 27.01

1930. Когато младата художничка Консуело среща Антоан дьо Сент-Екзюпери на парти, това е любов от пръв поглед. Жизнерадостната латиноамериканка се превръща в муза на енигматичния пилот, който всъщност предпочита да пише и рисува. „Малкият принц“ идва от неговите безсмъртни чувства към нея: Консуело е любимата роза, която принцът иска да защити със стъклена камбана и за която той постоянно мисли. Книгата прави Антоан известен по целия свят, но реалният живот с него е всичко друго, но не и лесен. Консуело се бори с изневерите му и се стреми най-накрая да излезе от сянката на известния си съпруг като успешна художничка, докато Антоан не се впуска в съдбоносен разузнавателен полет над Средиземно море през 1944 г.

Отзиви

За почитателите на „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери, разбира се. И за всички, които се интересуват от силните жени в историята.“

BZ Berner Zeitung – част от класацията „Най-добрите исторически романи на есента“

„Проницателен биографичен роман. След Пеги Гугенхайм, Софи Вияр ни среща с още една забележителна жена.“

rtv Medianews

За всички пораснали фенове на „Малкият принц“, които искат да разберат по-добре фона на емблематичната история.“

Kiel erleben

Голямата любов между двамата главни герои и колоритът на времето са изящно представени… Роман, който е едновременно вълнуващ и интригуващ.“

Wetterauer Zeitung

„Прекрасна книга за една вдъхновяваща жена.“

Radio Dresden

Софи Вияр

Софи Вияр е псевдоним на успешна немска писателка, журналистка и политолог. По време на едно пътуване до любимия ѝ град Венеция, тя посещава колекцията на Пеги Гугенхайм. Очарована от нея и от историята на известната колекционерка на изкуство, Вияр пише романа „Пеги Гугенхайм и мечтата за щастие“, който влиза в списъка с бестселъри на Spiegel.

На голям успех се радва и следващата ѝ книга – „Мадам Екзюпери и звездите на небето“, която вече е преведена на различни езици и публикувана в редица европейски страни. През 2023 г. и българските читатели ще могат да се насладят на завладяващия роман.

Сподели в: