Лятна читалня на открито стартира в Пловдив

На 1, 2 и 3 юли от 10 до 12 часа пред Пеещите фонтани на Цар Симеоновата градина в Пловдив ще започне инициативата „Лятна читалня на открито“.

1. юли (четвъртък) – гост Мария Донева с книгата „Нетърпение в кутия“ (Изд. „Жанет 45“)

2. юли (петък) – гост Зорница Христова с книгата „Един ден в музея“ (Изд. „Точица“). За вкуса на победата и вкуса към живота в древния свят.

3. юли (събота) – „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!“

Събитията през тази година са част от програмата „Пловдив чете“ – „Младият Пловдив чете“. Денят за рисуване се провежда за 11-ти пореден път, а Лятната читалня – за 9-ти.

„За Пловдив това вече е традиция, защото започнахме инициативата тук, а към нас се присъединиха десетки групи в другите градове. Сега времето е различно и се налага да организираме празника по нов начин. Наше любимо място са Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина. Дървените амфитеатрални стълбички са под огромен чинар. Чудесно кътче, позиционирано между двете сгради на НБ „Иван Вазов“. Ако завали, ще се приютим в Детски отдел /ул. „Авксентий Велешки“ 15/. Там ще Ви очакват и най-новите книги, които да прочетете през ваканцията или да оцените като компетентно детско жури в Националната награда „Бисерче вълшебно“. А защо да не участвате и в конкурси?! Ще научите повече за тях на място или тук“ – споделят организаторите.

„Drawing Day, България, да рисуваме заедно!“ е част от Програмата на „Спорт и младежки дейности“, а г-н П. Зехтински /директор дирекция/ ще награди участниците в импровизираната изложба „Промяната“ на 3-ти. Тя ще бъде съставена от Вашите рисунки в самия ден и подредена около Пеещите фонтани до 12.30 ч.

Материалите са осигурени, а входът е безплатен!!!

Сподели в: