Конкурсът „Пролет“ набира нови български поп и рок песни

До 31 март е срокът за участие в конкурса „Пролет 2021″ на Българското национално радио за нова българска поп и рок песен. Надпреварата е възможност за млади и утвърдени български изпълнители да стигнат до слушателите в цялата страна и чужбина.

„Пролет“ е най-утвърденият конкурс за поп и рок песен в България. Сред всички подадени песни селекционна комисия избира 12 финалисти, които ще бъдат многократно излъчвани по всички програми на Българското национално радио. Те ще се състезават за паричните първа и втора награда, наградата на публиката, наградата за дебют и Голямата награда – участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Нидерландия. През 2019 година Голямата награда спечелиха Jeremy? с „Day After Day“ , а през 2020 г. – Hayes & Y с „Call the Police“.

Песните за участие в конкурса „Пролет 2021″ не трябва да са излъчвани в радио и телевизионни програми, да не са издавани на аудио и видео носители, да не са изпълнявани на концерти или други събития и да не са публикувани в интернет. Записите на песните и формулярите за участие трябва да се изпращат до 15.00 ч. на 31 март 2021 г. на prolet@bnr.bg

Сподели в: