„Колко е важно да бъдеш сериозен“ гостува в София през октомври

На 26 октомври (вторник) от 19:00 ч. зрителите ще разберат „Колко е важно да бъдеш сериозен“. Спектакълът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград ще се изиграе на сцената на Театър „Азарян“, НДК.

Три любовни истории са в основата на сюжета на една от най-остроумните и интересни пиеси на Оскар Уайлд. Изящните думи прикриват ироничния коментар на автора към обществото и неговите модели на живеене. Оригиналното заглавие („The Importnace of Being Earnest“) може да се преведе и като „Колко е важно да бъдеш искрен, откровен“, защото думата “earnest” има двойнствен смисъл.

„Няма нищо по-сигурно от това, че всички ние повече или по-малко избягваме да бъдем искрени с другите, а често и със самите себе си.“ – споделя режисьорът на спектакъла Антон Угринов, коментирайки думите на Уайлд: „Всеки в края на краищата се оказва някой друг“. Автор на музиката е Калин Николов, а сценографията и костюмите са дело Ванина Цандева.

Актьорите, които ще Ви пренесат в света на Оскар Уайлд са: Нено Койнарски, Йордан Ангелов, Мариана Бонева, Недиляна Павлик, Албена Чобанова, Жанет Керанова, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Теодор Куков, Радослав Балев и Тара Димитровска.

Билети за спектакъла „Колко е важно да бъдеш сериозен“ на 26 октомври от 19:00 ч. можете да закупите от Билетен център НДК или онлайн: https://bit.ly/3lQAyhE

Сподели в: