Книжният пазар „Всичко е 5“ започва с книги на символични цени

Някои от най-популярните български издателства, дългогодишни партньори на Националния център за книгата, ще се включат в инициативата „Всичко е 5“, с която НДК ще отбележи 5-тата година от създаването на Литературен клуб и книжарница „Перото“ и Националния център за книгата.

Книжният базар „Всичко е 5“ ще предложи на любителите на книгите широко популярни и по-малко известни заглавия, които те ще може да закупят на символичната цена от 5 лв. Сред заглавията ще има образци от всички жанрове – класическа и съвременна българска литература, световната класика, художествена проза и поезия, драматургия, публицистика, научна, детска литература и мн. др.

Базарът „Всичко е 5“ ще се проведе на 10 и 11 октомври, събота и неделя, на Платформа А6 в парка зад НДК от 10.00 до 19.00 ч.

„Това е нашият есенен подарък към хората, за които писаното слово е жизнено необходимо – един своеобразен жест към страстно четящите, които обичат литературата и за които няма евтини и скъпи книги, а единствено важно е четенето, без което не могат. Използвам възможността и да благодаря на нашите дългогодишни партньори-издатели, които застанаха до нас в това приключение, споделиха и подкрепиха желанието ни да задоволим страстта към нови книги на читателите, като предоставиха чудесен подбор от изключителни заглавия, които ще отговорят на всеки литературен вкус и са за читатели от всички възрасти“, споделя ръководителят на сектор „Национален център за книгата“ Светлозар Желев.

Книжният базар „Всичко е 5“ е част от серията инициативи, свързани с 5-годишнината на „Перото“ и НЦК“. Преди месец литературният екип на НДК стартира проекта „Литературни понеделници“, който се радва на голям интерес и дава възможност на публиката за вълнуващи неформални разговори с най-обичаните съвременни писатели и хора на словото в България. На 5 октомври в поредния „Литературен понеделник“ ще гостува литературният критик, изкуствовед и писател, директора на Програма „Христо Ботев“ на БНР Митко Новков, а на 12 октомври ще се срещнем със Здравка Евтимова, която преди броени дни получи Националната награда „Христо Г. Данов“ за цялостен принос към българската литература.

Сподели в: