Кварто Квартет отбелязва рождения ден на Моцарт с концерт

На 27 януари от 19.00 ч. в Концертната Зала България ще се проведе концерт по случай рождения ден на легендарния композитор Моцарт. Събитието се организира от Кварто Квартет.

“Едва ли има друг композитор, който така добре използва тишината в музиката. Усмивка, която увисва в очакване. Болка, която след кратка пауза се превръща в надежда.” С тези думи цигуларят Иван Пенчев представя идеята си за поредния музикален спектакъл, който подготвят Кварто Квартет и пианистът проф Димо Димов.

В програмата са включени:

Соната за пиано и цигулка в ми минор, написана „на един дъх“ в Париж, когато Моцарт научава за смъртта на майка си. Ще слушате тази творба от дуото Иван Пенчев, цигулка – Димо Димов, пиано

Фантазия в ре-минор – една от най-любимите творби за соло пиано в забележителната трактовка на Димо Димов.

Триото в си-бемол мажор е един своеобразен танц на надеждата, в който всеки инструмент „танцува“, подавайки ръка на другия. На сцената ще видите и великолепния виолончелист Димитър Тенчев.

Клавирен квартет в сол-минор се счита за първата голяма творба за клавирен квартет и е едно изключително трудно, но красиво произведение, даващо началото на възхода на камерната музика в големи концертни зали.

Иван Пенчев, цигулка
Татяна Тодорова, виола
Димитър Тенчев, виолончело
Димо Димов, пиано

Билети – на касата на Софийска филхармония и в Ивентим тук:
https://www.eventim.bg/bg/bileti/mozart-quarto-quartet-sofia-bulgaria-hall-558910/event.html

Сподели в: