Как да купите правилните високи токчета – 5 важни правила

Всяка дама обожава обувките с високи токчета, но желанието ѝ да бъде с тях се изчерпва тогава, когато осъзнае колко всъщност неудобни са те и как няма да успее да издържи дори минута повече с тях. Истината обаче е, че този дискомфорт е породен от неправилния избор, който сме направили при закупуването им.

Ако винаги сте се възхищавали на онези дами, които не слизат от високите токчета, то днес ние сме тук, за да Ви представим пет основни и много важни правила, които трябва да спазваме, когато избираме такъв тип обувки. Така те ще бъдат част от нашето ежедневие, а в края на деня ходилата ни ще бъде благодарни.

Кои са петте важни правила, които всяка дама трябва да знае, когато купува нов чифт обувки с високи токчета?

Първото и най-важно правило е предварително да прецените за каква употреба са Ви необходими тези нови обувки. Ако смятате да ги носите ежедневно, Ви препоръчваме височината на тока да бъде между 4 и 5 сантиметра. Класическите 7-8 сантиметрови токове са подходящи за бизнес среда и работа в офис. Обувки с височина 9-10 сантиметра са подходящи само за официални вечери и бизнес събития, на които сте сигурни, че няма да прекарате дълго време. Истината е, че височини на тока между 4 и 9 сантиметра са най-удобни и Ви препоръчваме да заложите на тях.

Второто правило е свързано с вида на обувката и нейният размер. За този сезон можете да изберете сандали или чехли, с които ходилата Ви да се проветряват. За пролетта и есента Ви препоръчваме обувки или боти, а през зимата, разбира се, заложете на ботуши. Препоръчваме Ви да избирате един номер по-големи сандали, защото през лятото краката се подуват от високите температури, а в края на деня трябва да се чувствате комфортно в собствените си обувки. Ако все още не сте си избрали обувки за това лято или имате нужда от нови, Ви препоръчваме да разгледате предложените елегантни сандали на obuvki.bg и да се сдобиете с нов чифт още сега!

На трето място Ви съветваме да обувате новите си високи токчета вкъщи, преди да излезете, за да могат да заема формата на Вашите ходила и да свикнете с тях. По този начин няма да изпитвате неудобство от новите си обувки през деня.

На четвърто място отнасяме избора на правилни материали. Когато говорим за обувки с високи токчета най-подходящите такива са кожа и велур, тъй като лесно се поддават на промяна и могат да заемат точната форма на ходилата ни, без да създават рани от дискомфорт.

На последно място, но не и по важност, Ви препоръчваме да избирате правилната дебелина на тока. Общоизвестен факт е, че прекалено тънките токчета са един от най-неудобните за дамите. Затова обърнете внимание на онези, които ще носят по-голяма стабилност за цялото Ви тяло.

С какво да съчетаете новите си обувки с високи токчета?

Един от най-актуалните трендове е колаборацията на елегантни обувки с висок ток и шалове. Изборът на шалове може да бъде сравнително труден, ако не сме преценили към каква визия се стремим и, разбира се, ако нямаме достатъчно разнообразие пред нас. За да направите правилната покупка, Ви препоръчваме да разгледате предложенията за модерни шалове. Също така можете да си харесате и други подходящи аксесоари като чанти или колани, с които да допълните Вашата перфектна визия!

Вече не е нужно високите токчета да бъдат синоним на дискомфорт. Трябва само да следвате тези пет правила, които ще Ви отведат до избора на правилни обувки и аксесоари към тях. Побързайте и се сдобийте с чифт нови обувки още сега!

Сподели в: