Каква стойка за телевизор да купите, съвети от 4sales

Телевизорът днес е задължителен за всеки дом, а разнообразието от местата, на които всеки избира да го постави, наложи създаването на различни стойки, за правилният избор на които ще стане дума по-долу. Ще разгледаме отделните евтини видове, начините за сглобяване и монтаж, има ли значение големината на екрана и т.н.

Какви видове стойки за телевизори има

Както споменахме, в зависимост от желанието за разположение, съществуват различни разновидности, най-предпочитаните от които са:

  • Стенни – те са предназначени за стена и се монтират върху вертикална основа, което позволява точно определяне на височината на екрана, както и ъгъла на неговия наклон;
  • Настолни – поставят се на пода и са с различни дизайни, така че изборът Ви да е подходящ за интериорния проект в съответното помещение;
  • За таван – позволяват монтирането на екрана на тавана, така че да е на високо и недостъпен за по-палавите дечица например.

Съществуват също стационарни или въртящи се стойки за телевизор. Първите не позволяват коригиране на посоката и ъгъла на виждане, като той е само направо. Вторите осигуряват прецизното изместване на екрана в желаната от Вас посока.

Стойки за телевизори

Лесно ли се сглобяват

В зависимост от вида на стойките за телевизори, значително се различава и начина за тяхното сглобяване. Добрата новина в случая е, че в комплекта на всеки закупен от онлайн магазин 4sales продукт, пристига подробна и последователна инструкция за сглобяване, както и необходимите монтажни части. Ето защо смятаме, че не бихте имали никакви проблеми в стремежа си да приведете продукта в използваемо състояние.

Полезни съвети при монтаж

След сглобяването на стойката за телевизор, следва и нейният монтаж. Обикновено, който и от видовете да сте закупили, той има монтажни отвори, предназначени за фиксиране на прибора към съответната основа. Изключително важно е, предварително да сте определили мястото на неговия монтаж и желаната височина на екрана.

След като сте определили това, следва да наложите стойката на съответното място и с молив да отбележите местата, където трябва да се пробият отворите за крепежните винтове. След това свалете прибора, разпробийте отворите с подходяща по размер бургия и с нужната дълбочина, спрямо пристигащите в комплекта дюбели. Наложете прибора отново и фиксирайте с винтовете, като ги притягате с подходящия размер отвертка.

Има ли значение размерът на телевизора

Големината има значение при избора и Ви съветваме, предварително да обърнете внимание във всяко продуктово описание. Достъпните големини във 4sales са от 14 до 70 инча, така че диапазонът за избор е доста голям, а качеството – най-доброто.

Сподели в: